Vzrušují vás hádky s vaším partnerem? Víme, proč tomu tak je

Vzrušují vás hádky s vaším partnerem? Víme, proč tomu tak je

Jsou lidé, kteří hádky bytostně nesnášejí, jiní je zase podvědomě vyhledávají a tvrdí, že jim to pomáhá vyčistit vzduch. Řada lidí ale navíc přiznává, že při neshodách cítí sexuální napětí. Čím to je?

Hormony

Hormony jako testosteron, adrenalin a stresový hormon kortizol vylétnou nahoru ve chvíli, kdy se s někým hádáte včetně vašeho partnera. Tyto hormony vás sice rozzuří, ale zároveň vyvolají vzrušení, zatímco po hádce se uvolní hormony jako serotonin, dopamin a oxytocin, které způsobí pocit klidu, uvolnění a spokojenosti. A právě pro tyto pocity se občas podvědomě ženete do hádky.

Pokračování 2 / 5

Usmiřovací sex

Také máte občas pocit, že sex po hádce je ten nejlepší, protože se vyplaví adrenalin a vy si můžete uvolněně užívat? A ruku na srdce – nevyvolala jste někdy nějakou menší hádku právě kvůli skvělému usmiřovacímu sexu? Ukončit neshody milováním je samozřejmě ta nejlepší cesta, jak se usmířit, myslete ale na to, že byste vy ani váš partner neměli sex zneužívat místo omluvy a vyříkání si konkrétního problému. Pokud se navzájem zatáhnete do ložnice jen proto, abyste se vyhnuli řešení, není to v pořádku. Jako třešnička na dortu usmíření to ale funguje skvěle, tak směle do toho!

Pokračování 3 / 5

Pocit jistoty

Jednou z emocí, kterou během hádky cítíte, je strach a pocit nejistoty. Někde hluboko pravděpodobně cítíte, že se vám partner vzdaluje, a bojíte se, že byste o něj mohla přijít natrvalo. Právě v této chvíli potřebujete ujistit, že tomu tak není, takže jakmile dojde k usmiřování a k prvnímu obejmutí, vyvolá to ve vás sexuální touhu, protože právě milováním si v ten okamžik potvrdíte, že partnerovi nejste lhostejná a vše je v pořádku.

Pokračování 4 / 5

Traumatický zážitek

Někdy za tím, že cítíte při hádkách vzrušení, může být nějaký traumatický zážitek z dětství. Během sporu se vám mohou vrátit pocity strachu, bezmoci a nejistoty, které jste prožívala během traumatického zážitku, které pak sex může zmírnit, protože při něm naopak prožíváte pocity větší intimity a bezpečí. Pokud je to váš případ, bude nejlepší vyhledat pomoc terapeuta, protože pokud vám největší sexuální uspokojení přináší pouze sex vyvolaný hádkou, je potřeba takovou situaci řešit s odborníkem, abyste mohla mít normálně fungující, plnohodnotný vztah.

Pokračování 5 / 5

Vzrušuje vás sadomasochismus

Pokud cítíte během hádky vzrušení, není to moc neobvyklé. Mezi hněvem, vášní a utrpením totiž existuje úzké spojení. Hádka ve vás může vyvolávat sadomasochistické představy, neznamená to ale nutně, že se chcete zcela oddat BDSM praktikám, obléknout se celá do latexu, vzít do ruky bič a na někom se ukájet. Možná vás jen láká trochu drsnější sex, kdy do hry zapojíte například pouta nebo spanking, což je plácání po zadečku. Vyzkoušejte a uvidíte, jestli se vám tyto hrátky budou zamlouvat!

Doporučujeme

Články odjinud