Vztahy mezi lidmi a zvířaty v 21.století

Vztahy mezi lidmi a zvířaty v 21.století

Již devátá mezinárodní konference zaměřená na vzájemný vztah člověka a zvířete proběhne ve dnech 13.-15. září 2001 v Rio de Janeiru v Brazílii. Hlavním tématem pro letošní rok je Člověk a zvíře - globální perspektiva pro 21. století.

Vztahy mezi lidmi a zvířaty v 21.století

Již devátá mezinárodní konference zaměřená na vzájemný vztah člověka a zvířete proběhne ve dnech 13.-15. září 2001 v Rio de Janeiru v Brazílii. Hlavním tématem pro letošní rok je Člověk a zvíře - globální perspektiva pro 21. století.Vlčák

Tato konference poskytuje významnou příležitost k prezentaci a shrnutí výsledků nových výzkumů a programů, jejichž cílem je pomocí zvířat jako společníků přispět ke zlepšení zdraví lidí i kvality jejich života a podpora celosvětového zájmu o tuto problematiku v příslušných profesních a vědních oborech.
Tato problematika, která se zabývá vzájemnými vztahy lidí a zvířat, zkoumá úskalí a přínos soužití člověka a jeho zvířecích společníků. Kromě zoologů se na této mezioborové platformě setkávají psychologové, sociologové, pedagogové, ale i zvěrolékaři, chovatelé, lékaři, pracovníci humanitárních organizací a další.

Českou republiku bude na této mezinárodní konferenci reprezentovat předseda Asociace odpovědného vztahu k malým zvířatům prof. MVDr. Miroslav Svoboda, CSc., děkan Fakulty veterinárního lékařství Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně. Předchozí konference s tématem Proměnlivá role zvířat ve společnosti se konala v roce 1998 v Praze za podpory místní organizace AOVZ (Asociace odpovědného vztahu k malým zvířatům) a setkala se s nebývalým ohlasem. AOVZ byla založena v České republice na jaře roku 1994 s cílem podporovat myšlenky harmonického soužití člověka s malými zvířaty a dále šířit a prohlubovat povědomí široké veřejnosti o pozitivních vlivech soužití se zvířaty. Sdružuje přední odborníky různých vědních disciplín jako např. psychologie, pedagogiky, gerontopsychiatrie, zoologie, zvěrolékaře a další.

Zdroj: GCI

Doporučujeme

Články odjinud