Winona Ryderová krádeží inspirovala i tvůrce muzikálu

Winona Ryderová krádeží inspirovala i tvůrce muzikálu

Dlouhé měsíce se táhl soudní proces s herečkou Winonou Ryderovou, která byla souzena za krádeže v obchodním domě uprostřed Beverly Hills. Herečku tehdy nezachránilo ani její renomé ani výmluvy, že všechno bylo zinscenováno jako herecká průprava na novou filmovou roli.

Média se do filmové hvězdy navážela a na zdlouhavých soudních procesech se rok dobře živila. Ryderová je však proslulá svou otrlostí a vše překonala s hlavou hrdě vztyčenou.

Dnes už se všemu jenom směje. Ačkoli byla nakonec odsouzena k pokutě a veřejným pracím, kalifornští studenti umění se jí rozhodli vzdát hold. Připravili muzikál inspirovaný právě její „zlodějskou“ příhodou.

V univerzitě v San Diegu se studenti spojili, aby vytvořili satirické muzikálové představení, mapující celý Winonin incident. Dílko nazvali příznačně Sticky Fingers: A Tale Of Saks, Lies And Videotape, což volně přeloženo znamená Dlouhé prsty: Příběh o Saksu, lžích a videokazetě.

Na své dlouhé prsty však ve skutečnosti Winona doplatila a byla ochrankou obchodního domu Saks na Páté avenue v Beverly Hills lapena se zbožím v celkové hodnotě šesti tisíc dolarů. Následovalo roční popotahování u soudu a tisíce bulvárních i seriózních článků v médiích.

To vše inspirovalo mladého učitele Larryho Zeigera, který se svými studenty připravil výše zmíněnou muzikálovou satiru. Sám se na prknech objevuje jako novinář Larry King a postaral se i o hudební produkci muzikálu hrou na klavír. Děj muzikálu se odehrává - jak jinak- mezi regály obchodního domu Saks. Majitel obchodního domu byl projektem tak nadšen, že věnoval na produkci muzikálu své reklamní tašky. Právě mezi regály tohoto obchodního domu potkávají tanečník tanga a zaměstnanec továrny na zbraně a střelivo svůj hvězdný idol – Winonu Ryderovou. Tvůrci jedinečné show přizvali Winonu na premiéru, ta jim ovšem s díky svou účast odmítla. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud