Z opalovacího mléka pro muže ženské afrodiziakum

Z opalovacího mléka pro muže ženské afrodiziakum

Mužům se světlou pokožkou se snažili pomoci vědci z arizonské univerzity. Dlouho bádali nad složením opalovacího mléka, jež by u nich oživilo pigmentaci a pomohlo jim nabýt žádaného bronzu. Sprej, jenž vykazoval potřebné vlastnosti, pojmenovali PT-141.

Netušili ovšem, že prostředek, který využívá hormonu podobného melanotropinu a prostřednictvím nosní sliznice ovlivňuje mozkovou činnost, budou provázet kromě vítaných i nepříjemné vedlejší efekty. Pokusné osoby si sice pochvalovaly, že hezky hnědly, pociťovaly sníženou chuť na jídlo, méně je rovněž trápily i zcela běžné záněty, ale zato měly větší sexuální apetit. Bohužel se zcela nemilými příznaky. Dostavovala se u nich nežádaná, ale o to zjevnější divoká erekce.

Nelze se proto divit, že se do masové výroby tohoto prostředku nechtěl pustit žádný producent. Obchodní šanci, jež se vlastně sama nabízí, však vycítila malá firma z New Jersey, která má pouhých dvacet zaměstnanců. Molekulární biologové společnosti Palatin vytušili, že by ze zavrženého spreje mohl vzniknout produkt určený ženám, jimž milostné hrátky příliš neříkají a raději se jim vyhýbají. Sedm let proto měnili jeho molekulární strukturu tak, aby mu zůstala pouze funkce stimulátoru centra vzrušení. Z nic neříkajícího názvu PT-141 se stala jednoznačná Vášeň. Jako první se s ní seznámily krysy.

"Jejich sexuální potřeba stoupla čtyř až šestinásobně," pochvaluje si prof. Jim Pfaus. "Jsou pořád při chuti!" Z tisícovky ženských dobrovolnic, které takříkajíc nastoupily v druhém sledu, plných 72 procent pocítilo vzrušení, 67 procent pak přímo touhu se milovat. Firma Palatin je přesvědčena, že během jednoho až dvou let se Vášeň stane přímo hitem na trhu s afrodiziaky a veškeré náklady, které vložila do mnohaletého výzkumu, se jí nejen bohatě vrátí. Odhadované zisky se mají pohybovat řádově v milionech dolarů. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud