Z orgasmu bolí hlava

Z orgasmu bolí hlava

Na bolest hlavy si stěžují nejen ti, jimž se při milostných hrátkách nedostalo požehnání orgasmu, ale údajně i šťastlivci, kteří si ho vychutnávají plnými doušky.

Podle nejnovějších výzkumů německého badatele Achima Frese z münsterské univerzity, jejichž výsledky publikoval v odborném časopise Neurology, se v druhém případě může jednat o vážnou hrozbu krevního výronu do mozku. Doktor Frese proto doporučuje všem postiženým, aby si s podobnými příznaky nezahrávali.

Závěry, k nimž dospěl při zkoumání jednapadesáti pacientů, mu umožnily rozdělit strádající do dvou kategorií. První zahrnuje ty, u nichž se dostaví tupá bolest hlavy krátce před pohlavním vyvrcholením, u druhé nastupuje její prudká podoba několik minut po jeho odeznění. Zajímavé přitom je, že se její výskyt stupňuje s přibývajícím věkem. Trápí spíš populaci po třicítce, přičemž se třikrát až čtyřikrát častěji objevuje u mužů než u žen.

Nejsilnější příznaky mohou trvat až dvanáct hodin a jejich následky doznívat dokonce několik dnů. Doktor Frese však svým klientům neordinuje sexuální zdrženlivost, která by zřejmě byla nejúčinnější, ale medikamenty, jež mohou sloužit zejména jako profylaxe. Například preparáty na bázi betablokátorů, které se osvědčily při léčbě kardiovaskulárních chorob. Nikomu však nezaručuje okamžitý ani trvalý úspěch.

Tato dosud neprobádaná oblast si podle jeho mínění vyžádá další pečlivou výzkumnou práci. Třeba jenom v odhalení odpovědí na otázky, proč někoho sužuje ukrutná bolest hlavy jen jedinkrát v životě a druhý se s ní potýká i dlouhou řadu let. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud