Za 5 minut připravená na párty

Za 5 minut připravená na párty

Chystáte se na silvestrovskou akci, ale nemáte dost času na dlouhé parádění? Přesto si to chcete užít a být svůdná? S pomocí našich jednoduchých triků budete ve formě za pár minut.

1. Co se točí kolem očí

Pro tlumené osvětlení nemusíte nutně volit módní kouřové nalíčení v tmavých barvách. Zkuste to delikátněji. Použijte barvy světlejší, růžové, s perletí, ty vrátí unaveným očím jiskru. A pokud přece jen chcete zaujmout hlubokým pohledem, vyberte si tmavší odstíny kouřově šedé nebo hnědé v triu odstínů od tmavé po světlou. Nejtmavší stín veďte plochým štětečkem kolem řas jako linku, prstem rozetřete střední odstín přes víčko a nejsvětlejším „podmalujte“ spodní linku obočí. Bělmo rozzáříte umístěním nejsvětlejšího stínu do vnitřního koutku oka.

TIP: Na unavené, oteklé a zarudlé oči položte plátky okurky nebo masírujte okolí očí kostkami ledu. Při nedostatku času totéž zvládnete s chladivým očním gelem a s aplikátorem s kovovými kuličkami. Obojí zlepší cirkulaci krve v jemných cévkách kolem očí.

Když se vám nepodaří otoky kolem očí zmírnit, líčení stíny a řasenkou raději v těchto místech vynechte. Tmavé kruhy a povadlou pleť maskujte rozjasněním – jemným štětečkem pečlivě rozetřete zesvětlující emulzi.

2. Na rty rudou

Na párty se nemusíte bát sytě rudých rtů, dodají líčení slavnostní nádech. Barva se nerozpije do okolí, když použijete konturovací tužku. A když jí vykreslíte i střed rtů a pak teprve nanesete rtěnku, máte vystaráno na celý večer. Odstín červené je na vás, jen dejte pozor, k zažloutlým zubům neladí oranžově červená! TIP: Rtěnka, Perfect Color Lipstick (Red Pepperoni), ArtDeco, 259 Kč

3. Make-up vždy nový

Na večerní akci si udělejte raději nový make-up. Pleť se nadechne a získá zdravější odstín. Nikdy nedávejte nový make-up na ten, který „seděl“ na pleti celý den, nánosy prachu a mazu by ucpaly póry. Starou vrstvu odstraňte a do pleti vklepejte hydratační emulzi. Vady zakryjte make-upem s dostatkem pigmentů. Nebo vyzkoušejte novinku – zmatňující a omlazující retušující báze. Obsahují jemné částečky odrážející světlo i bez barevných pigmentů.

4. Obočí ve formě

Vazelínou nebo bezbarvým leskem na rty uhlaďte obočí a vytvořte z něho uhlazenou linku. Nebo na něj nastříkejte lak a kartáčkem chloupky učešte do stran a nahoru.

5. Tváře jako z růže květ

Pokud je vaše pleť bledá, leskne se, nebo je naopak matná, oživte ji jemnou masáží prsty a poklepáváním. Barvu pleti vrátíte také jemným gelem s peelingovými zrníčky. Krouživými pohyby odstraníte odumřelé buňky a pleť bude hladká a zářivá.

6. Osvěžení pro nohy

Nohy vás po celém dni bolí a nevejdou se do lodiček? Připravte si rychlou lázeň z chladnější vody a hrsti mořské soli s eukalyptem a mátou. Pomůže také osvěžující a prokrvující masáž střídavě teplou a studenou sprchou. A podobný účinek má i sprej s chladivou mátou. Ten se dá použít třeba i přes punčochy.

7. Peeling pro ruce

Suchou a drsnou kůži na rukou zjemněte tím, že do důlku v dlani nalijete olivový olej a přisypete trochu pískového cukru. Nad umyvadlem dlaně promněte a masírujte hřbety rukou a okolí nehtů. Poté opláchněte v teplé vodě. A když není čas na manikúru, nehty obruste jemným pilníkem a ozdobte růžovým lakem.

8. Čarování s vlasy

Pokud potřebují rychlý zásah i vaše vlasy, vyzkoušejte například slaný sprej. Vlasy zdrsní a zvětší se do požadovaného objemu. Rukama je můžete kdykoli nadzvednout a vlny získají znovu objem.

A nemusíte zoufat, ani když máte mastné a zplihlé vlasy a nedostatek času je umýt. Přebytečnou mastnotu a nečistoty bez problémů vstřebá suchý práškový šampon. Nádobku s šamponem stačí protřepat a obsah aplikovat na vlasy. Přebytky šamponu vyčešete a vlasy upravíte podle svých představ.

Článek vyšel v časopise Dieta

Doporučujeme

Články odjinud