Za nákupy a vínem

Za nákupy a vínem

Tento víkend nezůstávejte sedět doma a vydejte se na báječný výlet na štědrou Moravu. Právě nyní totiž nastává čas sklizně vína a navíc si dámy přijdou na své při výhodných nákupech nejnovější módy. Jak spolu souvisí víno a oblečení? V rámci akce Shopping & Wine velice úzce.

S podzimem přichází také sezónu vinobraní. Slavnosti oslavující oblíbený nápoj se konají po celé republice, ty největší a nejhonosnější však najdete jen na Moravě, kde se kvalitní česká vína tradičně rodí. Návštěva vinobraní je zážitkem pro celou rodinu a letos to platí dvojnásob.

Spolupráce vinařů a módního centra Freeport potěší každého. Každý návštěvník vinobraní, který navštíví Freeport, má šanci vyhrát nákupy zdarma. Denně proplatí outletové centrum dvěma šťastným výhercům celý nákup až do hodnoty 10 000,- Kč. Stačí mít plné tašky a na ruce náramek, který je vstupenkou na Znojemské či Pálavské vinobraní.

Po celé tři dny můžete ve Freeportu ochutnávat vína od rakouských vinařů a soutěžit o nejlepšího znalce vín. Všichni, kteří uhodnou odrůdu degustovaných vín, získají poukaz na nákup ve Freeportu v hodnotě 200,- Kč a láhev kvalitního vína. Speciální slevy čekají od pátku do neděle na všechny milovníky vína v nejlepších značkových obchodech v centru v Hatích u Znojma.

12. - 13. září 2008 Znojemské historické vinobraní Největší slavnost vína v zemi nabídne nezapomenutelnou podívanou pro děti i dospělé. Ulice Znojma zaplní na dva dny kejklíři a ohňová divadla, v centru vyrostou historická tržiště a vojenské ležení. Burčák a víno potečou proudem, k návštěvě pozve nespočet mázhauzů. Na pódiu se vystřídají známé tváře jako Lucie Bílá, Olympic, Ewa Farna, Václav Neckář, Vladimír Hron, Petr Rychlý a další.

Několik set postav v dobových kostýmech se představí ve velkolepém  historickém průvodu v čele s králem Janem Lucemburským v podání známého herce. Napětí nabídnou nelítostné rytířské souboje.

12. - 14. září 2008 Pálavské vinobraní Na Pálavské vinobraní, které se koná v malebném městě Mikulov, na vás čeká spousta zážitků s historickým programem: vyslání těžkooděnců za záchranou Václava IV. do vězení ve Vídni a slavnostní příjezd s jeho družinou, historické tance, ohňová show aj. Večer zazpívají Aneta Langerová, Tata bojs, Horkýžeslíže, Gypsi.cz, Clou, Air Fare, Chinaski a Buty. Milovníci folklóru si vychutnají vystoupení Jožky Černého, Hradišťanu, Břeclavanu a jiných interpretů.

Pokud se do Mikolova chystáte z Brna, můžete využít speciálně vypravený vlak Pálavský expres.

Doporučujeme

Články odjinud