Záhada bodu G

Záhada bodu G

Má ženské tělo knoflík, který vyvolá orgasmus? Bod G je předmětem diskusí i dobrým byznysem: plastická operace bodu G údajně způsobí revoluci v sexuálních prožitcích, píše sexuoložka Laura Janáčková.

Stále častěji se v časopisech objevuje inzerce na chirurgický zákrok, který zvýší sexuální dráždění ženy a umožní prožívat vaginální orgasmy i ženám klitoridálně orgastickým.

Tuto revoluci údajně zaručí augmentace bodu G čili jakési vypodložení citlivého místa v pochvě. Existuje vůbec bod G? A je možné naimplantovat na ženské tělo cosi jako „knoflík“, který spustí přívaly rozkoše? Nedávno jsem vyslechla mladou ženu, která se chystala na dovolenou a chtěla si ji užít se vším všudy. Slyšela prý o operaci bodu G, která jí umožní prožívat při souloži orgasmus. „Už mě nebaví ho předstírat a tajně masturbovat,“ dodala. Jiná má klientka dostala operaci darem ke 40. narozeninám. Zřejmě v tom sehrála roli záchrana manželství, do kterého se vloudila nuda a stereotyp.

Archimedes jednou řekl: „Dejte mi pevný bod ve vesmíru a já pohnu zeměkoulí.“ V sexuálním životě je prý alespoň u některých žen tímto bodem bod G, tedy Gräfenbergův bod nazvaný podle svého objevitele. Ernst Gräfenberg zveřejnil svá první pozorování už v roce 1950, ale trvalo dvaatřicet let, než byl tento bod uznán odbornými kruhy za hodný pozornosti a pojmenován.

Dodnes se však odborníci o jeho existenci přou. Samy ženy někdy nevědí, zda ho mají, a mnozí muži ho marně hledají. Údajně jde totiž o malý hrbolek velikosti fazole umístěný v pochvě na dvanáctce podle hodinového ciferníku asi 4 cm za poševním vchodem. Při ruční stimulaci by měl zduřet a jeho drážděním by mohla žena dojít k orgasmu.

Výzkumy profesora Milana Zaviačiče poukazují i na spojitost s tzv. ženskou ejakulací. Mnohé ženy si skutečně dokážou najít ve vagině oblast, jejíž dráždění vzbuzuje příjemné pocity. Tržní medicína v poslední době přišla s možností jejího vypodložení za účelem zvýšení sexuálního prožitku.

Operace bodu G je drobný chirurgický zákrok, který spočívá ve vstříknutí vlastního tuku z oblasti pupíku nebo jiného materiálu (např. Restylan) do místa, které žena v pochvě označí za nejvíc dráždivé (právě zmíněné 4 cm za poševním vchodem). Po vpichu vznikne na určeném místě pupenec, který pak více vyčnívá do pochvy. Při vniknutí prstu, penisu nebo vibrátoru je na něj vyvíjen větší tlak, a ten skutečně může vyvolat orgasmus. Zmenšení prostoru ve vagině je prý příjemné i pro muže, protože stisk penisu je pevnější, a tedy dráždivější.

Nevýhodou zákroku kromě běžných rizik spojených s operačním výkonem je to, že tuk se postupně během několika let (asi jednoho až dvou roků) vstřebává, a je tedy nasnadě další výkon. Dalším - jistě ne nepodstatným - rizikem je fakt, že operace nemá zaručený výsledek a u většiny anorgastických žen je bez efektu. Na její obhajobu lze říct, že lékaři v zahraničí ji provádějí už poměrně dlouhou dobu a klientek neubývá.

Výsledky ukazují, že mnohým z těch, které prožívají klitoridální orgasmus, operace skutečně umožní zažít orgasmus i při souloži. Pak se tedy investice přibližně 22 000 Kč (účtovaných v ČR) vyplatí.

Ke zlepšení výsledků po zákroku pomáhá i speciální sexuální nácvik spočívající ve dvou nekoitálních a dvou koitálních praktikách, které v rámci rehabilitace navedou ženu k novým prožitkům - často stačí tento nácvik sám o sobě a operace vůbec není třeba.

Na závěr je ovšem nutné připomenout, že intenzivním prožitkům při milování často mnohem více než podložení bodu G prospívá zamilovanost.

Další zajímavé články najdete v aktuálním vydání časopisu Moje Psychologie.

ČTĚTE TAKÉ:
Šokující proměna Petry Němcové


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud