Založení školy vizážistiky Make up Academy

Založení školy vizážistiky Make up Academy

Škola vizážistiky Make up Academy založená členy Sdružení vizážistů a stylistů PEI reaguje na skutečnost, že na českém poli dosud chyběla škola, která by se věnovala systematické výchově adeptů oboru. Ředitelka Martina Kubíková a šéfka lektorského sboru Mgr. Jana Zacharová usilují o to, vnést do vzdělávání vizážistů a stylistů více koncepčnosti a absolventy naučit základům oboru.

Založení školy vizážistiky Make up Academy

Škola vizážistiky Make up Academy založená členy Sdružení vizážistů a stylistů PEI reaguje na skutečnost, že na českém poli dosud chyběla škola, která by se věnovala systematické výchově adeptů oboru. Ředitelka Martina Kubíková a šéfka lektorského sboru Mgr. Jana Zacharová usilují o to, vnést do vzdělávání vizážistů a stylistů více koncepčnosti a absolventy naučit základům oboru. Škola má v nabídce hlavně kurzy pro obor make-up artist a specializované nadstavbové kurzy. V souladu s předpisy platnými v zemích EU se neprofiluje jako rekvalifikační vzdělávací instituce, protože v Evropě je vizážistika volnou živností a k vydání oprávnění nebo koncese k podnikání se rekvalifikace nepožaduje.

Zvláštností je, že se bude vyučovat v menším počtu žáků, než je obvyklé, aby účastníci kurzů měli možnost interaktivní spolupráce, např. u kurzu make-up artist půjde maximálně o 6 - 8 žáků.
Výuka je intenzivní a je založena na předávání profesionálních informací a zkušeností. Pro žáka kurzu líčení nemůže být nic horšího, než když čeká jako 14. v řadě než lektor přistoupí a blahosklonně posoudí jeho práci slovy "Hmm, dobře..."

Novinkou, která nemá zatím obdobu v podobných evropských institucích je zapojení psychologie jako nadstandartního školícího prvku ve "vyšších" kurzech, které budou přístupné také všem zájemcům z dalších oborů (kadeřníci, kosmetičky, nehtoví designeři, pedikéři, maséři a další).
Abyste se mohli stát vizážistou, musíte v prvé řadě barevnou typologii, líčení, stylové poradenství a komunikaci s klientem pochopit. Teprve pak je čas na "tvoření". Proto zakladatelé školy dávají důraz hlavně na styl a image absolventů kurzů tak, aby se poznatky naučili aplikovat a vytvářet nejprve sami na sobě. Jedno čínské přísloví říká "Radit druhým můžeš, ale nejdříve se nauč poradit sám sobě". Jedině tím, že člověk zcela chápe situaci druhého, je schopen vytvořit mu odpovídající image. Měl by totiž brát zřetel na představy klienta, nejen na své vlastní domněnky, a usilovat o jejich harmonické ztvárnění.

Lektorský sbor je tvořen vizážisty sdružení PEI a externími odborníky, za zmínku stojí fakt, že většina lektorů má minimálně středoškolské pedagogické vzdělání. V budoucnu zakladatelé školy plánují přizvat postupně ke spolupráci i další spolupracovníky z oboru i mimo něj. Přínosem je podle názoru vedení školy nadstavbová výuka kurzů s pohledem na vizážistiku systémem interpretací psychologa PhDr. MUDr. Miroslava Krejčíře.

Pro absolventy, kteří nemají dostatek zkušeností a teprve získávají v oboru sebedůvěru a klientelu, vedení školy plánuje průběžné zaškolování a tolik potřebnou podporu, pomoc a trvalý kontakt v podobě každoročního setkávání.

Aktuální přehled kurzů s cenovou nabídkou, podmínkami přijetí, provozním řádem školy a přihláškou najdete na http://www.makeupacademy.cz
Spojení je možné i přes server sdružení vizážistů a stylistů Pei - Vaše inspirace http://www.vizazista.cz

zdroj: Michal Zachar, vizážista, PEI

Doporučujeme

Články odjinud