ŽANETA (43): Můj manžel se nechce vzdát milenky

Zebruška
26. ledna • 16:42

Tak to je těžký, asi paní moc na výběr nemá - manželovi situace takto vyhovuje (zkrátka spadá do kategorie mužů, kterým naprosto vyhovuje mít víc žen, takových není zas až tak málo) a nemá důvod, proč něco řešit a měnit. Pokud nechce s milenkou zakládat novou rodinu nebo s ní alespoň trvale žít (a ona ho zatím neprudí s takovým požadavkem), tak by pro něj rozvod znamenal jen zbytečné starosti a komplikace - dělit si majetek, vyřizovat veškerou administrativu, řešit styk s dětmi, stěhování.... na co by se namáhal, když může být doma s rodinou, ničím se nezatěžovat, ženu mít jen na domácí servis a chodit se bavit a užívat si s milenkou (teď už navíc úplně v pohodě, když žena všechno ví a on se už ani nemusí namáhat milenecký vztah tajit, případně si vymýšlet, kde byl a podobně). Takže z jeho strany už paní asi žádnou vstřícnost očekávat nemůže. Tak rád ji už zas nemá, aby ho nějak tížilo, že se trápí. Měla by se teď vykašlat na něho, mělo by jí už být fuk, co on říká a co chce, ale měla by se zamyslet nad tím, co nadále bude od života očekávat ona. Pokud jí bude vyhovovat model volného manželství, kdy spolu budou jen proto, aby drželi rodinu kvůli dětem, dohodnou se na nějakých pravidlech soužití, aby si nelezli na nervy a v ideálním případě budou schopni docílit toho, aby spolu žili jako přátelé, tak může na tento systém najet. Odpoutat se od něj jen citově, když už ne materiálně a fyzicky a začít si žít taky svůj život, najít si milence pro radost atd. A pokud nazná, že toto není nic pro ni, tak zkrátka manželovi oznámit, že jí tato situace nevyhovuje a chce jednoznačně rozvod. Chce se manžel rozvést dohodou, rozumně a bez zbytečného zvyšování stresu, nebo chce klasický soudní sporný rozvod? Ať jí řekne tak nebo tak a ona ať pak podle toho koná. Neexistuje, že o rozvodu nemůže být řeč, proč by nemohla? Myslím, že obě varianty mají něco do sebe, jde jen o to, co by víc vyhovovalo jí. Mám kamarádku, která zvolila v podobné situaci variantu volného soužití, našla si dlouhodobého milence a přítele, s manželem pečují o děti a podnikají, oba jsou prý takto spokojení a víc od života nechtějí. Já zažila něco podobného a nakonec zvolila rozchod, mně manželství, kdy si každý žije po svém, nevyhovovalo.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud