Jennifer Goodwin Zdroj: Profimedia.cz

Jennifer Goodwin Zdroj: Profimedia.cz

Cara Delevingne Zdroj: Profimedia.cz
Lily Collins Zdroj: Profimedia.cz
Demi Moore Zdroj: Profimedia.cz
Sarah Jessica Parker Zdroj: Profimedia.cz
15
Fotogalerie

Zaostřeno na obočí! Jak na správnou úpravu? A jaký tvar se hodí právě pro vás?

Ještě do nedávna se za korunu krásy považovaly vlasy. Dnes by se to samé mohlo tvrdit i o obočí. Jaké jsou trendy, způsoby úpravy a jaký tvar se hodí právě pro vás? Abyste to měla jednodušší, všechno jsme zjistili za vás!

Tenké a hodně vytrhané obočí je už dávno minulostí. V tuto chvíli platí, čím větší a hustší porost, tím lépe. Samozřejmě to neznamená, že svou pinzetu necháte měsíce bez práce! Vytvořit zdání takové nedbale přirozenosti je kolikrát těžší, než vytrhat vše, co se vám postaví do cesty. Tak jak vlastně vypadají dokonalé oblouky ke dnešnímu dni? Inspirovat se můžete u modelky Cary Delevingne a herečky Lily Collins. Obě v této otázce udávají směr a jejích obočí je opravdu slavné. Pro příklad to Lilyino má dokonce svůj twittrový účet - twitter.com/iamthebrows, který sleduje víc jak tisíc lidí.

Nevíte si rady s tím, jaký přesně tvar vám bude slušet? Zkuste se najít!

Hranatý obličej: máte výrazné čelo, lícní kosti a dolní čelist. Rysy jsou tvrdší a vytváří pomyslný čtverec.

Protože je i tak vaše tvář dost výrazná, je lepší, aby ji obočí jen jemně doplňovalo a nevytvářelo velký kontrast. Pokuste se sladit vrchol oblouku s nejširší hranou čelisti. Co se týká šířky, tak i kdyby nebylo velké obočí v módě, pro vás je stejně nejlepší volbou.

Příklad: Demi Moore

Kulatý obličej: obecně by se dalo říci, že je stejně dlouhý, jak široký s jemnými zaoblenými hranami. Celá tvář i rysy jsou jemné.

V tomto případě se doporučuje obočí klenutější, aby se tvář vizuálně protáhla. Vyšší vrchol také krásně otevře oči a pohled. Šířka je pak otázkou vlastních preferencí.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Příklad: Jennifer Goodwin

Protáhlý obličej: vaše tvář je užší a delší. Většinou se jedná o souměrné a harmonické rysy.

Aby se váš obličej trochu protáhl do šířky, doporučuje se u tohoto tvaru rovnější, plošší obočí, bez výrazné klenby.

Příklad: Sarah Jessica Parker

Srdcový obličej: široké čelo se směrem dolů zužuje a končí ostrou, špičatou bradou, jinak by se také dál popsat jako trojúhelník.

Zjemnit výraznou bradu dokážou symetrické lehce zvednuté oblouky. Zvolte raději trochu tenčí provedení, protože to silnější by přitahovalo všechnu pozornost jen na horní část obličeje, kde už je i tak výrazné čelo.

Příklad: Reese Witherspoon

3 základní kroky pro určení správné délky obočí

1. Přiložte si tužku ke kořenu nosu kolmo k čelu a veďte ji přes vnitřní koutek oka. To je bod, kde by vám mělo obočí začínat.

2. Od kořenu nosu veďte tužku vnější stranou zornice. Tam, kde se tužka protíná s obočím, je ideální místo pro nejvyšší bod oblouků.

3. Končit by obočí mělo v místech, kde se tužka vedená od kořenu nosu protne s vnějším koutkem oka.

Klepněte pro větší obrázek

1. Tužkou domalujeme chybějící chloupky a poupravíme tvar.

Klepněte pro větší obrázek

2. Kartáčkem vyčešeme směrem nahoru a tím i rozetřeme barvu do ztracena, aby nevznikly žádné výrazné barevné kontrasty.

I způsoby úpravy se časem mění. Každý z nás zná běžnou údržbu pinzetou. Když si ale nejste na sto procent jistá, vhodným tvarem, raději to nechte na odbornících, protože špatná úprava se napravuje mnohem hůř než například špatný střih u vlasů. Kromě pinzety se depiluje voskem nebo speciální břitvou. Trendem posledních let je ale trhání obočí nití. Tato velmi stará metoda pochází ještě z Egypta. Je to velmi rychlý a přesný způsob, který ale vyžaduje velmi kvalitního profesionála.

Když už máte ideálně vytrháno, stačí si ho každé ráno lehce dokreslit, rozčísnout a zafixovat. Pomůcek na trhu je opravdu mnoho. Najděte si produkt, se kterým se vám bude nejlépe pracovat a hlavně ten správným odstín. Vybírat můžete z klasické dvojky světlejšího a tmavšího odstínu, který se nanáší štětcem. Velmi rychlé a praktické jsou také barevné gely nebo tužky s kartáčkem. Nakonec nezapomeňte vysvětlit místo pod „ocáskem“ obočí. Vizuálně ho to pozvedne a vám rozzáří oko.

Tipy na skvělé pomůcky:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud