Zapečte to: 4x večeře z trouby

30. 9. 2016
Zapečte to: 4x večeře z trouby
Ideálním zakončením čím dál chladnějších dní je teplé a syté jídlo, jehož příprava netrvá hodiny, a které chutná všem. Vsaďte na jistotu, naplňte pekáč dobrotami a šup s ním do výhně.

Květákový nákyp se sýrem

4 porce příprava: 50 minut

1 střední květák, 2 lžíce másla, 3 lžičky hladké mouky, 200 ml plnotučného mléka, sůl a pepř, muškátový květ, 150 g uzeného sýra

Květák rozdělte na růžičky a uvařte do poloměkka v osolené vodě. Z másla a mouky udělejte jíšku, zalijte mlékem a povařte. Bešamel dosolte a okořeňte. Do vymazaného pekáčku dejte květák, zalijte bešamelem, posypte strouhaným sýrem a pečte při 180 °C 30 minut.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Od začátku června jste na sobě poctivě pracovali, ale teď se vám přestává dařit. Máte pocit, že se proti vám všichni spikli. Vždyť jste stále výkonní a zvládáte mnoho práce! Přesto se…

Nejčtenější články

Doporučujeme