Zapečte to: 4x večeře z trouby

30. 9. 2016
Zapečte to: 4x večeře z trouby
Ideálním zakončením čím dál chladnějších dní je teplé a syté jídlo, jehož příprava netrvá hodiny, a které chutná všem. Vsaďte na jistotu, naplňte pekáč dobrotami a šup s ním do výhně.

Květákový nákyp se sýrem

4 porce příprava: 50 minut

1 střední květák, 2 lžíce másla, 3 lžičky hladké mouky, 200 ml plnotučného mléka, sůl a pepř, muškátový květ, 150 g uzeného sýra

Květák rozdělte na růžičky a uvařte do poloměkka v osolené vodě. Z másla a mouky udělejte jíšku, zalijte mlékem a povařte. Bešamel dosolte a okořeňte. Do vymazaného pekáčku dejte květák, zalijte bešamelem, posypte strouhaným sýrem a pečte při 180 °C 30 minut.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Víkend se nese v duchu výletů s dětmi. Potřebujete si pořádně odpočinout od náročných pracovních úkolů. Máte pocit, že nebudou správně oceněny. Je pravdou, že cesta za uznáním není snadná.…

Nejčtenější články

Doporučujeme