Zapomeňte na tatarku, parádní pažitková omáčka se hodí ke všemu

Zapomeňte na tatarku, parádní pažitková omáčka se hodí ke všemu

Pokud vás přestává bavit jíst tatarku, blogerka Koko má pro vás odlehčenější variantu omáčky na dochucení jídla, kterou si zamilujete. Hodí se totiž naprosto ke všemu, co existuje. Na konci článku najdete celý postup i na videu.

Ingredience na 4 porce

2 krajíce staršího toastového chleba bez kůrky
70 ml mléka na namočení chleba + dalších cca 5 lžic na zředění omáčky
Natvrdo uvařený žloutek
100 g čerstvého termizovaného sýra (například lučina nebo palouček)
10 kapek Worcesteru
2–3 lžíce bílého vinného octa
20 g pažitky
Dvě špetky soli
Čerstvě mletý pepř

Postup

Toastový chleba nechte nasáknout v mléce, natrhejte do mixéru, přidejte žloutek a rozmixujte. Přidejte termizovaný sýr, majonézu, ocet, Worcestrovou omáčku, popřípadě vše zřeďte mlékem. Opět rozmixujte dohladka. Pažitku nakrájejte na co nejvíc nadrobno. Opepřete, osolte, promíchejte, ochutnejte a případně ještě dolaďte octem. Hodí se opravdu ke všemu, a ať omáčky dáte na talíř, kolik chcete, vždycky jí bude málo, proto se nebojte připravit pořádnou dávku. Celý postup najdete i na videu:

Doporučujeme

Články odjinud