Zářivá tvář

Zářivá tvář

Krásnou, rozzářenou pokožku si zařídíte především pestrou stravou a celkovou spokojeností. Proto cvičte jógu nebo se jinak pravidelně hýbejte a věnujte se činnostem, které vás opravdu baví. Radost se vám pak projeví v obličeji, který zaplane štěstím z naplněného žití.

Recept našich babiček

Začněte každý den vlažnou sprchou, nejlépe celého těla. Nebo zkuste masírovat osvěžující sprškou alespoň tvářičku. Pro probuzení pleti si jednou týdně naordinujte doma vyrobený peeling z hrubé mouky a vychladlého čaje, nejlépe zeleného.

Směs smyjte vodou a tváře dočistěte krouživými pohyby kolečky okurky. Póry stáhněte a kůži občerstvěte maskou z našlehaného vaječného bílku, stačí dvě minuty působení. Nakonec se namažte hydratačním krémem.

Šípková jasněnka

Chcete-li se spolehnout na kouzelnou moc kosmetických přípravků, doporučujeme například hydratační sérum Hydrabio, hit značky Bioderma, 519 Kč, před jehož aplikací ideálně použijte peeling z téže řady, který pořídíte za 389 Kč. Nebo třeba nejnovější ucelenou řadu s výtažky z růží Essentielles od Vichy, nepř. krém na suchou pleť za 240 K č. Tento květ je totiž zdrojem aktivních látek a ve farmaceutickém průmyslu byl používán odjakživa, zejména díky svým hydratačním i zklidňujícím vlastnostem.

Obsahuje účinné antioxidanty polyfenoly, které chrání rostlinu před negativními vlivy vnějšího prostředí a zajišťují její přirozenou svěžest. Přípravky z růží oplývají stejnými hydratačními a zklidňujícími vlastnostmi, chrání pokožku a dodávají jí jas. Další růžové rozjasňovače hledejte např. u bioznaček Lavera, Primavera, Logona či Tautropfen.

Až přeskočí jiskra

Toužíte-li po okamžitém projasnění líček, zvolte prozařovací fluidy, třpytivé pudry a blyštivé oční stíny. Jiskřivá malovátka fungují okamžitě a efektivně. Celý obličej zkuste pokrýt make-upem Wild Rose od K orres, 715 Kč. Delikatesa obsahuje UV filtry a divokou růži jako přírodní zdroj vitaminu C, který vyhladí i rozsvítí pleť.



Pudrovou zář získáte třeba pomocí Rozjasňujících perel na tvář od Avonu, 379 Kč. Štětcem rozprašte pudr z perliček klidně přes celý obličej nebo jen na jablíčka tváří. Zraky rozohníte jarními paletkami značky Bobbi Brown, 850 Kč za jednu. Potřete stíny celá víčka, nebo se jen tím nejsvětlejším lehce dotkněte vnitřních koutků očí.



„Další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu My Life.„

ČTĚTE TAKÉ:
Opalování podle abecedy - díl I.




Doporučujeme

Články odjinud