Zářivé barvy, vycpávky i krajky: Tyto podzimní trendy vám nesmí chybět! | Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Zářivé barvy, vycpávky i krajky: Tyto podzimní trendy vám nesmí chybět!

Loňský podzim byl ve znamení především tepláků, mikin a svetrů, do kterých jsme se choulily v teple domova. Po módních kouscích jsme netoužily, protože stejně nebyly kam nosit. O to víc se mysl všech milovnic módy upíná k letošnímu podzimu a doufá v lepší podmínky. Co se tedy letos bude v sychravých měsících nosit?

Na barvy podzimu zapomeňte

Terapie barvami. Tak by se daly nazvat kolekce světových návrhářů, kdy sytost pozitivních barevných tónů ovládla týdny módy. Nikdy jsme ji nepotřebovali více, protože má pozitivní vliv na naše fyzické i duševní zdraví. A tak vedle klasické černé, tlumené khaki i zemité hnědé přichází kanárkově žlutá, svítivě pomerančová, křiklavá červená nebo opravdu sytě růžová. Prostor bude i pro pastelovou modř, sytě hráškovou či smaragdovou. Konečně je tu doba, kdy se z nenápadné myšky stanete středobodem zájmu.

Jaké doplňky se budou nosit na podzim? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 6

V obleku

Neexistuje flexibilnější oděv, než je kalhotový kostým. Prošel si totiž značnou obměnou v závislosti na aktuálním dění i trendech a vyznívá tolik uvolněným dojmem, tolik stylovým! Kancelářská nuda je tak (doufáme) navždy zapomenuta. Místo upnutých kalhot s puky v kombinaci s vypasovaným sakem v nenápadných barvách přichází éra oversized sak s dominantními ramenními vycpávkami i širokých kalhot. Protože i ženy mají ramena! Éra, která dost možná přišla s návrhářkou Victorií Beckham, nás letos naučí i vrstvení. Abyste totiž dosáhla většího komfortu a stylu zároveň, zvolte pod sako úpletový svetr místo fádní kancelářské košile. K vrstvení přidejte zářivé barvy a máte tu nadčasovou uniformu (v tom nejlepším slova smyslu) vhodnou do kanceláře i na večerní drink. A dost možná v ní ulovíte nejen dobrý drink, ale i muže snů, protože kostýmky jsou zatraceně sexy! A vůbec, kostýmky můžete vytáhnout podle rtuti teploměru už nyní, svůj úpletový svetr si však schovejte na horší časy.

Pokračování 3 / 6

Hřejivé potěšení

Polstrované bundy vzaly minulou sezonu doslova útokem. Vlastně si už nepamatujeme, kdy se nadýchané, polštářkové „puffer coats“ staly podzimním a zimním trendem číslo jedna, a zastínily tak nadčasové kabáty. Víme však s přesností, že minulý rok byly průkopníky nového trendu doslova ženské střihy těchto nadměrných bund. Značka Prada představila elegantnější verzi v podobě vypasovaného kabátku, ve kterém byste stěží klepala kosu! Do středu zájmu se však opětovně dostanou i oversized střihy ve zkrácené délce, ale budou dosahovat i ke kolenům. O přízeň však budou bojovat i prošívané svršky, trend ze 70. let, který si nás opravdu získal. Nejenže představuje eleganci koňského sedla vyšší třídy, ale je více než praktický. Navzdory jemnému materiálu tyto kabáty nepromokají a zároveň nejsou tak neforemné a příliš teplé jako klasická péřovka. Záleží na tom, čemu dáte přednost a jak tuhá zima nás čeká!

Pokračování 4 / 6

Silná dávka sex-appealu

Už se nosily provokativní šňůrky v oblasti boků i pasu. Ve smyslnou femme fatale jsme se přeměnily i díky sukním se všitými šňůrkami, jež evokují titěrná tanga vykukující z kalhot. Na přelomu tisíciletí naprostá troufalost a módní faux pas, teď po zhruba dvaceti letech se dostaly tyto provokativní šňůrky opět do kurzu! Uchvátí nás i na podzim, ale přidají se i prostřihy v oblasti dekoltu i pasu! Pro odvážné tu budou k dispozici také zkrácené topy, košile či saka!

Pokračování 5 / 6

Glanc 20. let

Pokud nám situace dovolí, konečně si užijeme plesovou sezonu. Ta bude ve znamení lesku a třpytu. Na scénu totiž přichází noblesa, šarm a glanc hedvábných šatů lemovaných krajkou, smyslných šatů inspirovaných nočním negližé. Ruku v ruce pak půjdou se svými neméně výraznými sestrami se třpytivým reliéfem – a náhle se ocitáme ve 20. letech. Doufáme, že si konečně užijeme bujarou párty jako s Velkým Gatsbym!

Pokračování 6 / 6

Divoká jízda i romance

Z nudy nás vytáhnou nejen syté barvy pozitivní palety, ale i rozverné vzory. Budou opřeny o romantické květy, připomínající oživlé barokní obrazy, ale i o nejrůznější geometrické tvary či patchwork (textilní technika, která spojuje různě barevné kousky látek, ale také nejrůznější vzory a potisky).

Doporučujeme

Články odjinud