Zatočte s kocovinou: 6 jídel, která vám pomůžou

Zatočte s kocovinou: 6 jídel, která vám pomůžou

Čeká vás o víkendu rodinná oslava, dámská jízda s kamarádkami nebo výlet do vinného sklípku a už teď se děsíte těžké kocoviny? Jak známo, na „poopičí“ stav žádný zaručený lék neexistuje, víme ale, která jídla pomáhají dopad kocoviny zmírnit.

Banány

Banány jsou výborným zdrojem draslíku, který je z těla odváděn pokaždé, když během vaší party jdete na záchod. Tím, že jíte banány, doplníte zpátky draslík, který jste během noci ztratili neustálým odbíháním na toaletu.

Avokádo

Jestli nejste fanouškem banánů, nezoufejte. Máme tu ještě avokádo. I to je bohaté na draslík a navíc pomůže obnovit hydrataci. Díky avokádu se vám také srovná rovnováha sodíku a draslíku, kterou jste si rozhodili nočními výlety do koupelny.

Vajíčka

Jsou plná aminokyselin jako je cystein či taurin, které odbourávají toxiny obsažené v alkoholu. Cystein ničí chemické látky, jež způsobují nepříjemné bolesti hlavy spojené s každým výletem za noční zábavou. Taurin zase zvyšuje funkci jater, což vaše zdraví ocení zejména v budoucnu.

Zázvor

Pokud jste ještě neslyšeli o tom, jaké blahodárné účinky má zázvor na žaludek, zřejmě jste zaspali. O zázvoru se ví, že má schopnost léčit podrážděný žaludek a také předcházet nevolnostem, tudíž by vám mohl pomoct vyhnout se rannímu objímání záchodové mísy.

Kuřecí polévka

Kdo by neměl rád kuřecí polévku s nudlemi? I když to není nejběžnější jídlo na kocovinu, rozhodně ji vyzkoušejte. Pomůže vrátit do těla sodík a srovná hladinu vody ve vašem těle, čímž zmírní příznaky kocoviny.

Rajčata

Zdá se to neuvěřitelné, ale právě rajčata jsou potraviny s dostatkem vody, která vás hydratuje, a navíc pomáhají proti těžkým bolestem hlavy. Takže zkuste po ránu míchaná vajíčka, přihoďte rajčata a avokádo a uvidíte, že vám hned bude lépe!

Doporučujeme

Články odjinud