Zatoulaná noha se vrátila k atletce

Zatoulaná noha se vrátila k atletce

Až z Nového Zélandu se na paralympijské závody do Amsterodamu vydala sprinterka Kate Horanová. Netušila však, že její start vážně ohrozí ztráta speciální protézy, jež spolu s ní nedorazila do cílové stanice.

Bývalá držitelka světového rekordu na 100 metrů si totiž nesměla kvůli přísným bezpečnostním opatřením, jež přijaly britské aerolinie poté, co se objevily hrozby teroristkých útoků, vzít umělou končetinu v hodnotě 5000 euro (asi 140 000 Kč) s sebou na palubu letadla. Když ji na nizozemském letišti sháněla, dozvěděla se, že se bohužel ocitla mezi zhruba dvaceti tisícovkami zavazadel, jež uvízly ve skladišti londýnského letiště Heathrow.

A protože Kate nechtěla rezignovat na měření sil se svými konkurentkami, požádala o zhotovení nové protézy, Pořadatelé ji vyšli vstříc a slíbili jí, že ji obstarají nezbytnou protetickou pomůcku. Navíc bezplatně. Po šesti dnech zazvonil ve specializované dílně telefon. „Nepokračujte, noha se konečně našla!“ ozval se ve sluchátku rozjásaný hlas proslulé atletky.

Její radost však kalila skutečnost, že veškeré rozčilování kolem pátrání bylo v podstatě zbytečné. Protézu totiž měli u sebe po celou dobu manažéři sportovního týmu poté, co přišla s ostatními zavazadly v den odletu z Londýna, ale jiným spojem než Kate. Pouze to nějak zapomněli včas sdělit její majitelce, jež se už v duchu raději loučila s očekávaným vynikajícím umístěním, jemuž v tréninku věnovala tolik sil a času. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud