Zavařování je IN: Zkuste netradiční marmelády

30. 7. 2021
Foto: iStock
Zavařování je IN: Zkuste netradiční marmelády | Foto: iStock
V době, kdy je přebytek nejrůznějšího ovoce, je dobré udělat si zásoby na zimu. Kompoty každému nechutnají, ale takové marmelády, ideálně ještě zajímavě ochucené, můžete použít hned stejně jako za půl roku. Navíc máte rovnou vystaráno o část vánočních dárků pro přátele.

Meruňkový džem s mandlemi

4 malé skleničky příprava: 35 minut + odležení

1 kg tvrdých meruněk, 750 g krupicového cukru, šťáva ze 2 citronů, hrst loupaných mandlí

Meruňky omyjte, vypeckujte a nakrájejte. Promíchejte s polovinou cukru a šťávou z 1 citronu a nechte aspoň 2 hodiny odležet, aby meruňky pustily šťávu. Na mírném ohni duste skoro doměkka. Postupně vmíchejte i zbylý cukr a šťávu z druhého citronu. Vařte klokotem, až džem začne želírovat. Z povrchu lžící seberte pěnu, vmíchejte nasekané mandle a džem naplňte do sklenek. Ihned uzavřete a otočte víčkem dolů. Nechte vychladnout.

Jak vyrobit kvalitní marmeládu? Podívejte se na video:

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Milí Vodnáři, během volného dne se uvolníte. Zatoužíte po cestování a poznání nových míst. Na počasí se vymlouvat nebudete, prostě se vám nechce sedět doma a čekat na to, co přijde. Váš…