Zavinovačky se vracejí

12 komentářů

REbeCA
14. února • 20:16

Nevím o tom,že by se vracely..muj starší syn ma8let a ja ho zavinovala už pred 8rokama..takže nic se nevrací.A muj druhej/roky/byl taky v zavinovačce do6mesícu a bylo to super u obou!!!

celosie
13. února • 7:12

Já jsem zavinovačku nepoužívala, malá nikdy neměla žádné trhavé pohyby a je to naprosto spokojené a šťastné dítě, které ráno vstává s úsměvem a skoro nikdy nebrečí, Je moc šikovná a každý jí chválí, jak je ohromně pohodová

Karlinso
18. ledna • 0:26

Mám doma knížku E.Kiedroňové Něžná náruč rodičů, je z roku 2005 a tam o dlohodobých zkušenostech se zavinováním dětí píše. Máme dvě hodně odrostlé děti, tenkrát jsme měli taky zavinovačky, takové ty klasické, ale ne tak dlouho, v současnosti u nejmladšího miminka jsme používali spíše rychlozavinovačky, teď už má pět měsíců, máme pořád zavinovačku na spaní a opravdu je to až zázračné, jak v ní krásně usíná - nechce houpat, chovat, nic, jen lehce zavinout :-)

kompanka
6. ledna • 22:48

Taky nedám dopustit na zavinovačky,je to dobrá věc,mám dva hluky (11 let a druhý 5 měsíců)a používala jsem ji při obou dětech.Miminka v ní byla pevnější a lépe se nosila aj se jim lépe spalo - netrhali sebou.A o podívání ani nemluvě,hold už nás moc není. Mockrát jsem teď viděla,že jsou ta miminka oblečená v riflovém,a vypadalo to nepohodlně.Hold každý jsme jiní.

Marcik56
15. října • 0:34

Přidávám se ke všem hlasům, zavinovačky jsou velmi dobrá věc, jak psala "andygros", miminka neměla trhavé nebo-li lekavé pohyby. Jen to poslední dítě moc v zavinovačce nepobylo, byl moc velký. Zavinovačky existují, za nás byly zavinovačky na zimu a na léto, nyní jsme sehnali jen jeden slabší materiál, ale ujdou. Vadí mi ty malé kočárky, dítě v zimě se do kočárku s fusakem sotva vejde.

dandydo
11. září • 11:03

Mám dvě dcerky - ani u jedné jsem zavinovačky nepoužívala příliš často, ale musím dát za pravdu, že v momentě kdy jsem nevěděla jak je utišit, tak zavinovačka zabrala. Věřím, že se tak dítě cítí jistěji a hlavně jak už je tady zmýněno - je to i při chování miminka bezpečnější.

Yasmin.Hayatt
9. září • 18:45

a jéjej, tisíceré díky, tohle nebýt vás madam, dávno upadlo v zapomnění a naše děti by se nevyspaly a řvaly by a řvaly .....
obě své dcery jsem zavinovala a byly jako růženky....

Mata69
9. září • 18:21

no jasně že jo! zase objevili "Ameriku":) už v porodnici stačilo, aby sestřička mimčo řádně zavinula (a že to ty sestřičky umějí!) a bylo po breku...taky jsem všechny svoje tři kluky zavinovala, měla jsem i klasický povijan ještě po mý mámě - ten byl nejhezčí! Zavinutý dítě se líp chytá, nebimbá mu hlavička....

malinaa
9. září • 17:06

uplne schvaluji,moji holcicku jsem davala do zavinovacky,v tom kocarku to vypada uzasne,kolem hlavicky nacincanou krajecku,maminky nebojte se toho je to uzasnej pohled jak na maminku ktera tu zavinovacku drzi jeste s miminkam a nebo podivate li se do nacincanyho kocarku

Eva
9. září • 13:28

Klasicke zavinovačky jsem nepoužívala, ale hodně mi pomohla rychlozavinovačka nebo klasická plenová osuška, do které šlo mimčo taky pěkmě zabalit a stáhnout.Obě moje děti byli pak klidnější, lépe usínali,...To s tou plenou jsme si odnesli už z porodnice.Dcera byla relativně kliďas,ale syn byl docela hodně brečící mimčo, a tohle mu opravdu pomáhalo.Jsem rozhodně pro.

borovec
9. září • 11:18

Svoje děti jsem rovněž zavinovala,dcerky jsem si se zavinačkou užila.Miminka v kočárku byla krásná.Děti v batozích nenávidím,matky jim křiví záda.Dnešní doba je nějaká divná.

andygros
9. září • 10:19

Tak je fakt,že já mám stejnou zkušenost.Na všech mých pět dětí jsem zavinovačky používala.Jednak se mi u holčiček líbilo,jak byly roztomilý v krajkách-u kluka jsem volila opravdu jen to jednoduché.Pak mi vyhovovalo,že se tan maličkej tvoreček líp drží-a vzhledem k tomu,že u nás jde miminko pořád z ruky do ruky,bylo to i bezpečnější.No a taky mi líp usínali.Nerušily je tolik ty jejich miminkovský trhavý pohyby ze spánku a vůbec si myslím,že se cítili více v bezpečí.Ale taky vím,že každej človíček je originál,tak můžete mít jiný zkušenosti.

Doporučujeme

Články odjinud