Gemmotinktura se dělá smícháním vysokoprocentního alkoholu, glycerinu a vody, a pupeny nikdy netrháme z jednoho stromu či keře, vždy jich obejdeme víc a z každého 1-2 pupeny. A samozřejmě vždy stromu poděkujeme, že nám poskytl cenný dar. Takto se chová správný bylinkář
podle mého názoru je to už příliš velká újma pro rostlinu a z tohoto důvodu bych do toho nešel. Když si něco z přírody beru, provedu to takovým způsobem, abych neublížil nadmíru. Bohužel už jsem viděl i filuty, kteří bezostyšně orvali na metrové borovičce úplně všechny rašící pupeny a protože jim to bylo málo, sháněli se hned po dalším stromku k likvidaci.
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.