Zázrak jménem voda - jak jí můžeme naprogramovat léčivé účinky?

Zázrak jménem voda - jak jí můžeme naprogramovat léčivé účinky?

Voda je jedním ze základních elementů přírody. Z vody vznikl život na Zemi, z plodové vody se rodíme. Voda je nám ale také neustálou záhadou, mnohé o ní doposud nevíme…

Co je vlastně voda?

Voda je anorganický jednojaderný hydrid, který se správně nazývá oxidan. Slovo oxidan vlastně napovídá, co voda doopravdy je. Uvědomme si, že přestože molekula H2O obsahuje dva atomy vodíku a jeden kyslík, tak kyslík (oxygenium) tvoří téměř 90 % hmotnosti molekuly vody. Takže nikoliv vzduch, ale voda je zdaleka největší zásobárnou kyslíku na Zemi.

Voda je plná informací

Japonský přírodovědec Masaru Emoto prokázal, že voda reaguje na kvalitu svého okolí a podle toho mění uspořádání své vnitřní struktury. Tento vědec vyvinul metodu fotografování ledových krystalků vody, tedy vloček. Zjistil, že tvar a členitost sněhových vloček je ovlivněna informacemi. Klastry molekul vody se staví do tvarů, které nějakým způsobem reagují na informace, které voda dostává. Masaru Emoto a jeho spolupracovníci si s vodou povídají, pouštějí jí hudbu, ovlivňují ji myšlenkami i psaným slovem. Voda na informační obsah reaguje tvorbou svých krystalů.

Naprogramujme si vodu láskyplnou léčivou energií

Výzkumy japonských vědců doporučují vlastní naprogramování vody. Můžeme si je provádět každý den, každou hodinu, každou minutu… Na sklenici s vodou napíšeme například slovo láska nebo symbol srdce a vodu po chvilce vypijeme. Léčivé energie z tohoto slova či symbolu prostoupí do vody a následně i do našeho těla. Léčivé vibrace můžeme do vody předat i ve formě myšlenky.

Léčivá voda z kamenů

Blahodárnou energii z kamenů můžeme využít i ve formě pitné kúry. Když vyčištěný kamínek vložíme do skleněného džbánku pramenité čisté vody a necháme ho v ní ležet zhruba jednu až dvě hodiny, nejlépe na sluníčku, získá voda silné léčebné vibrace. Můžeme to poznat podle chuti a velmi jemného brnění na jazyku. Člověk se během této pitné kúry cítí opravdu zharmonizovaný a plný energie. Pro tyto účely se hodí především světlé kamínky – doporučuji křišťál, růženín, citrín, ametyst. Nesmím zapomenout zdůraznit, že po každém louhování se musí kamínek opětovně vyčistit.

Homeopatie a léčivé účinky vody

S paměťovým efektem vody pracuje také homeopatie. Ta je založená na tom, že voda si dokáže pamatovat léčivé účinky zředěných látek. Takže i velmi malá koncentrace látek pak může mít léčivé účinky.

Kvalitní pitný režim je velmi důležitý!

Náš organismus se skládá z velké části z vody (60-70 %). Proto je pro jeho správné fungování naprosto nezbytná. Zatímco bez vody vydržíme relativně dlouho, bez vody jen pár dní. Voda má v našem organismu funkci termoregulace, podílí se na metabolismu, dopravě živin i na vyplavování odpadních a škodlivých látek z těla. V neposlední řadě má rovněž velký vliv na stav naší pokožky, ale i kvalitu vlasů, nehtů i kostí. Například potíže s klouby jasně ukazují na dlouhodobý nedostatečný pitný režim, to se týká i problémů s páteří.

Jak poznáme nedostatek vody v těle?

Orientačním měřítkem dostatečného množství vody v těle může být barva moči, která by nikdy neměla být moc tmavá. Nedostatek tekutin rovněž způsobuje únavu, nesoustředěnost, spavost, bolesti hlavy. Zanedbávání pitného režimu může rovněž vést k močovým potížím, špatnému zažívání, žaludečním a střevním problémům, například zácpě.

Kolik vody během dne potřebujeme?

Jednoduchý vzorec pro výpočet množství tekutin jednotlivce je: váha (v kg) x 0,03 se rovná (množství vody v litrech na den) v letním období násobíme konstantou 0,04

Kdy pít?

Jestliže máme neustálé problémy s dodržováním kvalitního pitného režimu, začněme s ním již od rána. Každé ráno nalačno vypijeme 0,5 litru vlažné vody s přídavkem 1 lžíce čerstvé citronové šťávy. Tento nápoj nejenže zavlaží celé naše tělo, ale zároveň ho jemně pročistí. Další půl litr vlažné vody vypijeme kolem 10 hodiny. Během odpoledne si dopřejeme další půllitr vlažné vody a poslední si necháme na večer. Jednoduché, že?

Mimo vodu si během dne můžeme dopřávat ovocné a zeleninové šťávy, bylinné, zelené a ovocné čaje, obilninové nápoje… Pozor na silný černý čaj, kávu a alkohol, ty rozhodně nejsou pro organismus zdrojem tekutin, naopak po jejich vypití tělo vodu ztrácí.

Pozor! Není vhodné pít půl hodiny před a po jídle, protože tekutiny rozřeďují trávicí šťávy a pak dochází k nedostatečnému trávení potravy.

Co pít? Vždy upřednostňujme čistou vodu…

Základem kvalitního pitného režimu je voda. Vyvarujme se pití chladné vody, protože nesvědčí žaludku a ledvinám. Ideální teplota je kolem 15 až 20 stupňů Celsia.

Jakou vodu pít?

Našemu organismu je nejpřirozenější popíjení čisté, pramenité vody. Ideální je živá voda dovezená z některé studánky a uskladněná ve skleněné nádobě (rozhodně ne plastu). Čistá pramenitá voda má schopnost navázat na sebe škodliviny a odvést je z těla ven. Žádná minerálka či sycená voda tohle neumí. Pokud nemáme možnost popíjení živé vody, dejme přednost vodě z kohoutku. Proč?

Mnohé testy prokázaly, že balená voda nebo voda z kohoutku mají téměř shodnou kvalitu. U balených vod se skrývá nebezpečí toxicity plastové láhve. PET láhve můžou při vysokých teplotách okolního prostředí uvolňovat do nápoje škodlivý antimon. Tento rakovinotvorný prvek totiž výrobci používají jako katalyzátor. Na základě výzkumů japonských vědců tak může být velmi nebezpečné nechávat PET lahve s nápoji volně položené na slunci, například v autě, ale i uskladněné v obchodech.

Pár tipů jak zlepšit kvalitu vody z kohoutku:

  1. před každým napouštěním, nechávejme vodu po dobu 30 sekund odtéci, tak získáme jistotou, že je voda čerstvá
  2. dbejme na pravidelné čištění sítka vodovodní baterie, zachycují se na něm mechanické nečistoty z trubek
  3. na vaření a pití nikdy nepoužívejme teplou vodu z vodovodu

Ve vodě se skrývá základní síla měnící naše těla i duše…

Doporučujeme

Články odjinud