Zdeňka Žádníková-Volencová: "Svíčkovou uvařit neumím, je to věda!"

Zdeňka Žádníková-Volencová: "Svíčkovou uvařit neumím, je to věda!"

Herečka Zdeňka Žádníková-Volencová (35), kterou diváci znají především z "primáckých" Velmi křehkých vztahů, nedá na oblíbený televizní seriál dopustit. Kolegyni Danu Morávkovou, která se rozhodla pořad opustit, nehodlá v žádném případě následovat.

"Vékávéčka jsou pro mě srdeční záležitost. Ivanu Sýkorovou hraji už téměř pět let, od samého začátku. Během natáčení se mi narodila i moje druhá dcera Anička. Nedovedu si představit, že bych odešla, i když rozhodnutí Dany Morávkové do určité míry chápu," říká Zdeňka.

Se svou seriálovou postavou má prý mnoho společného. "Například také věřím na lásku a také neumím uvařit svíčkovou,"směje se půvabná herečka, které seriál přinesl velkou popularitu.

Po nedávno odvysílaném díle seriálu Velmi křehké vztahy, kdy Ivana Sýkorová měla připravit svíčkovou, dostala do televize na čtyřicet receptů, jak tuto klasickou českou omáčku připravit.

"Asi se o to ale stejně nepokusím, na svíčkovou chodíme raději k příbuzným, nebo do restaurace. Svíčková je věda... Jinak si však myslím, že jsem vcelku obstojná kuchařka," prozrazuje na sebe Zdeňka Žádníková-Volencová.

Smetanové omáčky má docela ráda, v jídle se neomezuje. Čas přemýšlet nad svou figurou nemá, že ztloustne, se nebojí, je totiž celý den v jednom kole. Téměř denně dojíždí za prací z Dobříše do Prahy. Kromě televize hraje i v Dejvickém divadle, stará se o dvě dcery, s manželem Radkem založila nadaci věnovanou dětem a píše knihu pohádek.

Herectví i mateřské povinnosti skvěle zvládá a spolu s manželem dokonce uvažují o dalším dítěti.

"Necháváme to osudu, když se nám to podaří, budu ráda," konstatuje Zdeňka, pro kterou bude rodina podle jejích slov vždy na prvním místě.

Doporučujeme

Články odjinud