Zdravá snídaně do každé rodiny

Zdravá snídaně do každé rodiny

Začátek školního roku je tu, a aby byly vaše ratolesti spokojené, připravili jsme pro vás tipy na zdravé pochoutky. A pozor, jsou vysoce návykové!

Makové müsli placičky

6–8 kousků příprava: 30 minut

110 g másla, 3 lžíce medu nebo agávového sirupu, 175 g třtinového cukru, 250 g ovesných vloček, 85 g nemletého máku

Máslo rozehřejte v hlubší pánvi a promíchejte s medem a s cukrem, který nechte rozpustit. Přimíchejte vločky a třetinu máku. Pomocí lžíce tvořte na plechu s pečicím papírem placičky a posypte je zbytkem máku. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 až 20 minut dozlatova.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Pokračování 2 / 3

Pohankové cereální sušenky

8 porcí příprava: 35 minut

2 hrnky pohankových vloček, 100 g měkkého másla, 3 hrnk,y agávového sirupu špetka soli, 1 hrnek pohankové mouky, slunečnicová semínka na ozdobu

Smíchejte vločky, máslo, agávový sirup a sůl. Postupně do směsi zadělejte i prosátou mouku. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a posypte slunečnicovými semínky, mírně je do těsta zatlačte. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut dozlatova. Vychladlé sušenky krájejte na kostičky.

Pokračování 3 / 3

Zázvorový chlebíček s vločkami

6 porcí příprava: 50 minut

150 g celozrnné mouky, 50 g ovesných vloček, 2 lžičky prášku do pečiva, 175 g třtinového cukru, 2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžičky mleté skořice, 75 g másla, 1 velké vejce, 3 lžíce medu nebo golden sirupu, máslo a mouka na formu

Troubu předehřejte na 180 °C, formu vymažte a vysypte. Smíchejte mouku, vločky, prášek do pečiva, zázvor a skořici,pak do směsi zapracujte máslo, cukr a nakonec i vejce, med a 220 ml horké vody. Pečte v připravené formě asi 35 minut dozlatova, hotový chlebíček je na dotek trochu pružný. Krájejte až po částečném vychladnutí, aby se těsto nesrazilo!

Doporučujeme

Články odjinud