Zdravé slazení. Čím nahradit bílý cukr a jaká alternativa je nejlepší?

2. 6. 2022
Foto: iStock
Bílý cukr je nejhorší možná varianta slazení.
Cukr dodává jídlu sladkou chuť, kterou téměř všichni milují. Působí také jako konzervant, aby se potraviny po zpracování nekazily. Ovšem přemíra cukru, zejména toho bílého, škodí nejen diabetikům, ale nám všem. Jak a čím lze cukr nahradit, abychom se nemuseli vzdát sladké chuti?

Důležité je množství

Někteří odborníci na výživu tvrdí, že nejlepší je odepřít si cukr a jeho alternativy úplně. Ovšem vydržíte to? Profesionálové ze STOBu říkají, že není nutné si sladkosti odpírat zcela, a to ani při hubnutí. Důležité je podle nich mlsat chytře – umět rozpoznat kvalitní potraviny, vybírat si je z nabídky obchodů a znát svou míru. Neřešte tedy, čím sladit, ale raději kolik sladit. Na druhou stranu přece jen existují „lepší“ alternativy k bílému cukru. Kde je najdete a jsou opravdu zdravější?

Oční lékař může odhalit cukrovku a další onemocnění. Mrkněte na video:

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Katalog zboží na Dámě Další zajímavé věci

Horoskopy

Milí Střelci, ponořili jste se do svých myšlenek a teď je vám mnohem lépe. Pochopili jste totiž fakta, která děláte špatně a tak je před vámi nádherné období. Na pracovišti se vrací věci k…

Nejčtenější články

Doporučujeme