Žebříček nejlepších a nejhorších Bond girls

Žebříček nejlepších a nejhorších Bond girls

Filmoví kritici a fanoušci kultovních snímků o neohroženém agentu 007 Jamesi Bondovi sestavili žebříček nejlepších a nejhorších Bond dívek všech dob. Kritériem byly nejen herecké výkony, ale i vzhled a celkový dojem.

Vavříny vítězství byly jednoznačně přiřknuty sexy Ursule Andressové, která zazářila jako Honey Ryderová v prvním filmu o Jamesi Bondovi s názvem Dr. No z roku 1962. Jak uvedl jeden z filmových kritiků: "Její erotikou nabitý výstup z vln oceánu v sexy dvojdílných plavkách nastavil laťku tomu, jak má vypadat silná a krásná Bond girl," řekl s tím, že tato scéna dosud nebyla ničím překonána. Naprostým propadákem se stala herečka Denise Richardsová, která si zahrála v Bondovce Jeden svět nestačí nukleární fyzičku. Fanoušci jí vyčítají naprosto katastrofální a nudný herecký výkon a příliš sexy oblečení s ohledem na její obor.

Žebříček nejlepších Bond dívek: 1. URSULA ANDRESSOVÁ (Dr. No) 2. HONOR BLACKMANOVÁ (Goldfinger) 3. DIANA RIGGOVÁ (V tajné službě Jejího Veličenstva/On Her Majesty's Secret Service) 4. EVA GREENOVÁ (Casino Royale) 5. BARBARA BACHOVÁ (Špion, který mne miloval /The Spy Who Loved Me) 6. FAMKE JANSSENOVÁ (Zlaté oko/Goldeneye) 7. MICHELLE YEOHOVÁ (Zítřek nikdy neumírá/Tommorrow Never Dies) 8. LOTTE LENYAOVÁ (Srdečné pozdravy z Ruska/From Russia With Love) 9. JILL ST. JOHNOVÁ (Diamanty jsou věčné/Diamonds Are Foreve)r 10. CAROLE BOUQUETOVÁ (Jen pro tvé oči/For Your Eyes Only)

Žebříček nejhorších Bond dívek: 1. DENISE RICHARDSOVÁ (Jeden svět nestačí/The World Is Not Enough) 2. TANYA ROBERTSOVÁ (Vyhlídka na vraždu/A View To A Kill) 3. CORINNE CLERYOVÁ (Moonraker) 4. MARYAM D'ABOOVÁ (Dech života/The Living Daylights) 5. KARIN DOROVÁ (Žiješ jenom dvakrát/You Only Live Twice) 6. BRITT EKLANDOVÁ (Muž se zlatou zbraní/The Man With the Golden Gun) 7. CAREY LOWELLOVÁ (Povolení zabíjet/License to Kill) 8. LOIS CHILESOVÁ (Moonraker) 9. LYNN-HOLLY JOHNSONOVÁ (Jen pro tvé oči/For Your Eyes Only) 10. MAUD ADAMSOVÁ (Chobotnička/Octopussy)

Doporučujeme

Články odjinud