7
Fotogalerie

Zemřela Věra Špinarová: Tohle byly její 3 největší hity

Ve věku 65 let zemřela česká zpěvačka Věra Špinarová s nezaměnitelným hlasem. K úmrtí došlo v pražské motolské nemocnici, kam byla převezena ve středu poté, co zkolabovala během koncertu v Čáslavi. Příčinou smrti byla zástava srdce. Připomeňme si tři největší hity legendární zpěvačky.

Jednoho dne se vrátíš

Jejím největším hitem se stala bezesporu píseň Jednoho dne se vrátíš. Autorem hudby je slavný skladatel Ennio Morricone, který píseň složil k známému westernu Tenkrát na Západě. Věra Špinarová nazpívala českou verzi, která je považována za povedenější než originál.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pokračování 2 / 3

Raketou na Mars

Další coververzí, kterou Věra Špinarová nazpívala, byla skladba Raketou na Mars. V originále ji má na svědomí italská skupina Oliver Onions, která se proslavila filmovou hudbou ke komediím s Budem Spencerem a Terencem Hillem.

Pokračování 3 / 3

Bílá Jawa 250

Asi největší úspěch ostravské zpěvačky, kterou u nás přezdívali česká Janis Joplin nebo Tina Turner, zaznamenalo album Meteor lásky, které vyšlo v roce 1982. Právě na něm se nacházely jedny z nejznámějších hitů zesnulé zpěvačky, jako je například stejnojmenný Meteor lásky nebo Bílá Jawa 250.

Doporučujeme

Články odjinud