Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

 Zdroj: Profimedia.cz
 Zdroj: Profimedia.cz
 Zdroj: Profimedia.cz
 Zdroj: Profimedia.cz
9
Fotogalerie

Žena na prahu padesátky je závislá na plastové panence

Máte doma malou školačku, která se nikam nehne bez své panenky? Zachovejte klid. S největší pravděpodobností z toho vyroste a místo panenek ji začnou zajímat kluci. Daleko zajímavější situace je u Cat ze Seattlu. Ve zralém věku, kdy ostatní vrstevnice řeší trable s dětmi a některé už mají i vnoučata, se nehne bez malé plastové panenky.

Jak to začalo?

Tato prapodivná anabáze začala před osmi lety, kdy Cat dostala tuto panenku od svého tehdejšího přítele. V ten moment začala klíčit její závislost, která ji drží od té doby neustále. Cat se svou panenkou dělá úplně všechno – chodí na nákup, jezdí na kole, dokonce ji s sebou bere i do lodi. „Nesnesla bych, pokud bych měla být bez ní,“ říká naprosto vážně.

Danajský dar

Tuto panenku dostala od svého „ex,“ není tedy divu, že její současný přítel z této závislosti zrovna nadšený. Snaží se jí vysvětlit, že to takhle rozhodně není v pořádku a měla by se své závislosti zbavit. „Úplně šílím, když někam spolu jdeme a ona s sebou táhne tu nánu a vysvětluje mi, že bez ní nemůže být. Už jsem jí řekl, že by s tím měla něco dělat, ale zatím jsem se nesetkal s pochopením,“ krčí rameny Dan, Catin přítel.

Cat se ale brání: „No co! Každý máme něco. Jeden medituje, druhý bere Xanax (antidepresivum) a já mám svou panenku. Přece proto nejsem horší než ostatní!,“ ospravedlňuje se. Z výrazu tváře je víc, než patrné, že to tato matka jednoho, nyní už dospělého, dítěte myslí smrtelně vážně.

„Péče“ o panenku

Catherine bere péči o svého plastového kamaráda vážně. Dává mu pít, aby neměl žízeň, krmí ho, obléká, stará se i o jeho zdraví a bere jej s sebou na výlety, dokonce s ní už i sjížděl řeku. „Vlastně nechápu, proč bych se měla svého kamaráda vzdávat. Nikomu tím přece neubližuju. Jen Dan občas brblá, že máme na našich schůzkách křena, i když jen plastového. Za těch osm let už ke mně Volo patří a neumím si představit, že bych byla bez něj. Na terapie chodím hlavně kvůli Danovi, ale zatím asi nemají takový účinek, jako by si on přál. Prostě Volo je součást mě samotné, a buď si na to zvykne, nebo se budeme muset rozejít.“

Tři v posteli

Zeptáte-li se Dana, co mu vadí nejvíc, bez váhání odpoví: „To, že jsme v posteli tři. Nechce se té své panenky vzdát v žádné situaci, ani v té nejintimnější. A víte asi, jak to chlapovi je příjemné, když při sexu je v posteli panenka, připadám si, že przním holčičku. A přitom jí je hodně přes čtyřicet...", vrtí nechápavě hlavou.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Spřátelte se!

Catherine se skutečně snaží svou svízelnou situaci vyřešit, ale poněkud zvláštně. Místo aby mrskla panenkou do kontejneru a žila normální život svých vrstevnic, snaží se spřátelit svého přítele se svou plastovou hračkou. Bohužel, zatím se nedaří. Názor panenky se nepodařilo zjistit, nicméně její přítel je velmi výrazně proti tomuto přátelství, k jejímu velkému zklamání. Cat souhlasila, že bude docházet na terapii, aby pochopila, proč je na této panence tak moc závislá. Zatím ale není ochotná svého kamaráda dát nějaké malé holčičce.

Krása češtiny…

Cat svou panenku pojmenovala Volo. Takže pokud bychom chtěli skloňovat toto jméno, bylo by to velmi zajímavé. Např. věta: „Někdo medituje, jiný má Xanax a já mám Vola“ v naší mateřštině vyznívá velmi zajímavě.

Doporučujeme

Články odjinud