Žena porodila v letadle nad Pacifikem, netušila, že je těhotná

Žena porodila v letadle nad Pacifikem, netušila, že je těhotná

Ada Guanová z kanadského Calgary vyrazila 10. května tohoto roku na dovolenou do Japonska. S přítelem Michaelem Branchem nastoupili do letadla a těšili se, že brzy překonají Tichý oceán a přistanou v jediném císařství světa. Ani jeden z partnerů netušil, že už za pár hodin budou rodiči. Ada o tom, že je těhotná, netušila kvůli obezitě. Dítě se začalo drát na svět přímo nad Pacifikem.

Stevardi tak museli porod vést ve vzduchu a přivedli na svět zdravou holčičku Chloe. Z celé situace ještě vyděšený otec Michael volal své matce Sandře Branchové šťastnou novinu. „Co? Jak se to mohlo stát? Vždyť nebyla těhotná!“ divila se rozrušená babička. Novinu se dozvěděla v neděli, kdy slavila svátek matek.

„Naše posádka je trénována na to, aby se vyrovnala s celým spektrem situací včetně mnoha zdravotních záležitostí, všechna letadla mají přímé linky na pozemní lékařské experty, s nimiž vše konzultují,“ uvedla Angela Mahová, mluvčí letecké společnosti Air Canada, v rozhovoru pro televizi ABC.

Po přistání převezla sanitka čerstvou maminku a její dceru do jedné z tokijských nemocnic.

Třiadvacetiletá Guanová tvrdí, že před osmi měsíci na prohlídce lékař těhotenství neodhalil. Ona sama si před několika měsíci udělala těhotenský test a vyšel negativně. Dceru Chloe porodila v sedmatřicátém týdnu těhotenství.

Doporučujeme

Články odjinud