Ženám stačí červená kabelka a muži po nich sexuálně šílí

Ženám stačí červená kabelka a muži po nich sexuálně šílí

O červené barvě a její roli v lidské sexualitě není třeba diskutovat. Červená barva je dráždivá a v souvislosti se ženou představuje její vzrušení a touhu. To už od nepaměti, kdy se ženy ještě do červené neoblékaly, ale muži si mohli všimnout zrudnutí jejich tváří, rtů a dekoltu, když se roztoužily. Dnes však ženy mohou přirozené zrudnutí podtrhnout třeba červeným oděvem. Mnohdy stačí jen doplněk.

Profesor Steven G. Young ze City University of New York provedl několik experimentálních výzkumů, v nichž se zabýval reakcemi mužů na ženy mající na sobě červenou barvu. Ta skutečně funguje jako magnet. Ale především v případě, že se muži žena líbí i bez červené. Pak zase naopak stačí jen to, aby si dotyčná vzala pouze červený šperk či doplněk a s jejím fanouškem to udělá divy.

„Současné důkazy nám říkají, že barvy mohou sloužit při lidských námluvách, protože ženské sexuální vzrušení souvisí se zrudnutím tváří, krku a hrudi. Ženy navíc samy podvědomě nosí raději červené oblečení, když se mají potkat s atraktivním mužem. Když se mají potkat s neatraktivním, červené se vyhýbají. Heterosexuální muži jsou citliví na červenou barvu u žen. Ve srovnání s jiným spektrem barev jsou ženy považovány za mnohem atraktivnější, když mají na sobě červenou nebo jsou v červeném prostředí. I když nosí ženy jen červené předměty, třeba notebook, vypadají atraktivněji, než když nesou stejný předmět jiné barvy,“ tvrdí profesor Steven G. Young.

Jenže pro ženy, které chtějí nadbíhat mužům, jimž se nelíbí, má tento psycholog špatnou zprávu.

„Červená funguje jen v případě, že se žena líbí muži i bez červené. Když se mu nelíbí, červená u tváře pro něj neatraktivní vůbec nefunguje,“ dodává Young.

Doporučujeme

Články odjinud