Ženská posedlost: Vzhled a hubnutí

Ženská posedlost: Vzhled a hubnutí

Podle posledních výzkumů jsou ženy v dnešní době velmi posedlé svým vzhledem a zapomínají přitom na své zdraví.

Při stravě či dietě se nezaměřují na nutriční hodnotu potravin a vyváženost přijímaných živin, ale pouze na jejich kalorickou hodnotu. K tomu se také stále častěji uchylují pod ruce plastických chirurgů a věří zázračným pilulkám a koktejlům na hubnutí. Přitom stačí:

* Začít přemýšlet o tom, co jíme: investujte čas do zdravé výživy a myslete na to,co jíte.

* Myslet na muže: dámy, věděly jste, že stresovaní (a tedy často i úspěšní) muži upřednostňují boubelky? Podle posledních experimentů, když se u muže v krvi objeví větší množství stresového hormonu, hodnotí pozitivněji ženy s normální i větší váhou.

* Vyhnout se skrytým kalorickým bombám: mezi ně patří třeba kolové nápoje, nápoje typu tonic nebo sprite a další sladké nápoje, vyhněte se i nadměrné konzumaci alkoholu, třeba půllitr tmavé jedenáctky má 1100 kJ a litr sladkého vína až 6400 kJ, litr vaječného koňaku 12 000 kJ a becherovka neuvěřitelných 13 000 kJ. Pozor také na brambůrky, popcorn a sušenky.

* Dopřát si dostatek spánku: pokud vám chybí, i to může způsobit, že se vám zvětšují zásoby tuku na břiše - a mohou za to hormony, ale také to, že vlastně delší dobu jíme.

* Přestat se srovnávat s modelkami: přestože každá z nás ví, že modelky jsou v časopisech upravené, máme tendence chtít vypadat jako ony, a to je zbytečné.


Nechcete hubnout sami? Navštivte náš FITweb.cz!

Doporučujeme

Články odjinud