Ženy dnes musejí v průměru olíbat patnáct žabáků, než potkají dokonalého prince

Ženy dnes musejí v průměru olíbat patnáct žabáků, než potkají dokonalého prince

Pokud žena políbí jen pár mužů a v prvním vztahu se necítí zrovna nejlépe, nemusí věšet hlavu a zoufat si. Podobně je na tom většina jejích kolegyň. Na cestě k vysněnému princi totiž dnes musejí ženy urazit poněkud delší trasu, na níž potkají patnáct žabáků, s nimiž se líbají, a prožijí dlouhodobý vztah s tím nepravým.

Samozřejmě. Průměry a zase průměry nevypovídají o individuálních životních příbězích člověka nic. Někdo potká pravého v prvním protějšku, spousty jiných nemají to štěstí za celý život. Jenže když se příběhy tisíců zprůměrují, vyjde z toho jistá rovnice, která říká, že nejpravděpodobněji to dopadne právě podle ní. A britský list Daily Star takovou rovnici odvozenou z průzkumu mezi dvěma tisícovkami Britů vytvořil.

Podle výsledků prožije žena zhruba čtyři příšerné schůzky, políbí patnáct různých mužů, prožije delší vztah s nesprávným mužem a má asi čtyři krátkodobé románky či sex na jednu noc.

Muži vedle toho mají sex na jednu noc v průměru šestkrát, třikrát zkusí schůzku naslepo, třikrát internetové seznámení a osmkrát se zklamou na rande.

Sexuálních partnerů vystřídají muži v průměru deset, zatímco ženy sedm. Jenže to jsou údaje, které obě pohlaví uvádějí, ale které nemusí odrážet realitu. Dobře se totiž ví, že muži nadhodnocují a ženy podhodnocují počet sexuálních partnerů podle toho, jak jsou obě pohlaví vnímána ve společenských stereotypech. Muži jako macho samci „mají mít“ partnerek více, zatímco ženy „mají být“ cudnější.

Obě pohlaví dnes ale přiznávají celkem shodně, že partnera podvedla a že byla protějšky podvedena. V průměru si to muži i ženy vyzkoušejí zhruba jednou v obou rolích – podváděný a podvádějící.

„Osmdesát procent dospělých také tvrdí, že potkalo toho pravého z čista jasna,“ píše Daily Star.

Doporučujeme

Články odjinud