Ženy se při sexu chtějí líbat, muži nemusí.

Ženy se při sexu chtějí líbat, muži nemusí.

Většina mužů si dokáže docela dobře představit sex bez polibků. Naproti tomu čtyři z pěti žen něco takového odmítají. Vyplývá to z výsledků výzkumu, které zveřejnila německá agentura DPA.

Badatelé v USA se v roce 2007 problematice erotických polibků věnovali velmi podrobně. Výzkum zahrnul 514 osob ve věku od 16 do 91 let. Vědci dospěli k závěru, že každé pohlaví sleduje při líbání odlišnou strategii.

Výsledky zkoumání prokázaly až překvapivě značné rozdíly mezi muži a ženami.

Tady jsou nejzajímavější výsledky:

" Ochota spát s partnerkou, která neumí pořádně líbat, je u mužů dvojnásobně vysoká ve srovnání s počtem žen, které jsou připraveny milovat se s muži, aniž by přitom byly krásně líbány.

" Na 10 procent žen a 11 procent mužů se při sexu nikdy nelíbá.

" Na 11 procent dotázaných vypovědělo, že v partnerském vztahu se líbají více než dřív; 42 procenta naopak s líbáním partnera či partnerky v manželství přestalo.

" Až 63 procent příslušnic krásnějšího pohlaví by se vzdalo sexu, pokud by si musely vybrat mezi milováním a líbáním; naopak 63 procent mužů by si zvolilo sex bez polibků.

" Téměř polovina žen, přesně 46 procent, tvrdí, že polibek jim může dát víc než pohlavní styk; ovšem pokud jde o muže, myslí si totéž jen 32 procent z nich.

ČTĚTE TAKÉ:
Ideální sex trvá jen kolem deseti minut!

Doporučujeme

Články odjinud