Ženy z měst si hledají bohaté partnery

Ženy z měst si hledají bohaté partnery

Ženy z větších měst preferují při volbě partnera bohaté muže, zatímco jejich maloměstským a vesnickým kolegyním na majetku příliš nesejde. Vyplývá to z nového průzkumu, kterého se zúčastnilo několik stovek žen ze zemí Evropské unie.

Ženy z měst si hledají bohaté partnery

Muz + penize Ženy z větších měst preferují při volbě partnera bohaté muže, zatímco jejich maloměstským a vesnickým kolegyním na majetku příliš nesejde. Vyplývá to z nového průzkumu, kterého se zúčastnilo několik stovek žen ze zemí Evropské unie.

Studie, ve které odborníci srovnávali osobní názory zúčastněných žen podle velikosti sídel, v nichž bydlí, probíhala několik týdnů prostřednictvím dotazníků v mnoha novinách a denících. Experti zjistili, že dívky a ženy, které jsou spíše citově založeny a partnera si vybírají především podle jeho osobnosti, bydlí v menších městech a na vesnicích. Finanční zabezpečení partnera a hmotné statky pak upřednostňují hlavně ženy žijící ve velkoměstech.

Odborníci přiznávají, že si nejsou stoprocentně jisti, proč k tomuto jevu dochází. „Nějak si to nedokážeme přesně vysvětlit. Může to být zřejmě způsobeno faktem, že se nároky a požadavky žen při výběru partnera zvyšují v přímé úměře s rostoucími možnostmi, které jim větší města nabízejí,“ míní Kevin McGraw z Virgin University ve Velké Británii.

Dalším důvodem může být skutečnost, že takzvané „zlatokopky“, tedy ženy, které hledají bohaté muže, se kvůli větším možnostem stahují právě do velkoměst a v menších městech a na vesnicích se tudíž vůbec nevyskytují.
Tuto tezi potvrzuje Jane Montgomeryová z malé vesnice na jihu Británie. „Měla jsem kamarádku, která pořád snila o bohatém a krásném manželovi, který by jí snesl modré z nebe. Nakonec ho našla přímo v Londýně. Já jsem tak vysoké požadavky neměla a tak jsem zůstala tady doma. Myslím, že muži na vesnici jsou upřímnější a také daleko více pro rodinu,“ dodala Jane.

zdroj: Plus

Doporučujeme

Články odjinud