Žhavé trendy v sexu roku 2021: Co bude in v milostné sféře?

Žhavé trendy v sexu roku 2021: Co bude in v milostné sféře?

Stejně jako se určují módní či beauty trendy, také milostný život má své aspekty, které mohou být in. Co předznamená sexuální život v roce 2021 a na co se v posteli můžete těšit?

Sexuální mindfulness

Mindfulness je pojem, který se do češtiny nepřekládá snadno. Jde o stav mysli, kdy jsme zcela ponořeni do aktuálního prožitku, kdy plně vnímáme „tady a teď“. Často se s ním setkáváme třeba v józe či meditaci, pro rok 2021 bude ovšem trendem i v milostném životě. Tento trend podporuje pomalý, pečlivý sex, který není zaměřen na výsledek, tedy například na dosažení orgasmu, ale na komplexní potěšení. Lidé by si měli vychutnávat celý průběh sexu, nejen ono vyvrcholení.

Je vhodné mít sex na prvním rande? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 5

Erotické hrátky na dálku

Ačkoliv se objevovaly již před koronavirem, právě pandemie výrazně přispěla k jejich boomu. A ovládnou i rok 2021. Řeč je hlavně o erotických pomůckách, které podporují milostné hrátky na dálku. Například jsou na trhu již dnes dostupné chytré vibrátory, které lze ovládat přes mobilní aplikace, což dává partnerům možnost navzájem se potěšit, i když jsou od sebe vzdáleni třeba i desítky či stovky kilometrů.

Pokračování 3 / 5

Sex přes Zoom

Další trend, který za svůj boom vděčí Covidu. Video platformy jako Zoom, Skype či Google Hangouts se dle predikcí v následujícím roce stanou pro páry oblíbenou a hojně využívanou „pomůckou“ pro žhavá dostaveníčka. Sex po videochatu ostatně patří mezi oblíbené mužské fantazie.

Pokračování 4 / 5

Síla pánve

Jedním z vůdčích trendů v oblasti sexu bude v roce 2021 důraz na péči o svaly pánevního dna, díky níž si ženy mohou užívat lepší milování a intenzivnější orgasmy. Jako pomocníky k tomu mají dámy řadu pomůcek, jako jsou třeba oblíbené Venušiny kuličky, ale také speciální „tréninkové“ programy využívající Kegelovy cviky či „coregasmické“ workouty. „Trend, kdy se čím dál více žen intenzivněji stará o své sexuální zdraví, jsme pozorovali i v předchozích letech. Zaměření na svaly pánevního dna jakožto důležitou součást ženského milostného života je tak jeho logickým pokračováním a doplněním,“ podotýká Adam Durčák ze sexshopu Růžový slon.

Pokračování 5 / 5

Mužské potěšení

Zatím to vypadá, že se trendy pro rok 2021 zaměří hlavně na ženy, ani pánové ale nepřijdou zkrátka. Mužům se otevírají dveře k většímu zkoumání svých těl a nových prožitků beze strachu z předsudků. Muži jakékoliv sexuální orientace tak získají širší prostor například pro stimulaci prostaty a análu. Právě anální hračky pro muže se začínají na trhu s erotickými pomůckami více prosazovat a podporují muže prozkoumávat i tuto kdysi zapovězenou mužskou erotogenní zónu.

Doporučujeme

Články odjinud