Žhavé vůně jara

Žhavé vůně jara

Jaro se blíží mílovými kroky, již netrpělivě klepe na dveře. A spolu se slunečným počasím přichází také nepřeberné množství květů a vůní. Nezůstávejte proto pozadu a osvěžte svou kosmetickou výbavu o některou z nejžhavějších vůní jarní sezóny. Vybírat si můžete podle stylu oblékání i momentální nálady. Pro vaši snadnou orientaci vám nyní představujeme hitparádu 10 nejlepších a nejnovějších parfémů na trhu. Stačí si jen zvolit tu svojí nej.

Svůdná Představte si horký letní den, vy se svůdně protahujete na pláži a před vámi je noc plná flitrování … zní to neskutečně? Vyzkoušejte svůdnou novinku od Escady – parfém Island Kiss, který z vás udělá sexy kočku. Vůně je plná tropického ovoce a exotických květin, které vás přenesou na ostrov s bílými plážemi a tyrkysovým mořem. Island Kiss je určena všem ženám, které rády flitrují, smějí se a mají vytříbený vkus. Vedle toaletní vody ve třech velikostech najdete v kolekci také sprchový gel a tělové mléko.

Moderní Stella McCartney se stala slavnou prakticky již v den svého narození. Když se rozhodla dát se na dráhu módní návrhářky, vzbudila tím velkou senzaci. Po létech strávených u Chloé si založila vlastní značku, se kterou slaví úspěchy po celém světě. Mezi její fanoušky patří i celá řada celebrit. Stella, známá svým smyslem pro humor, který přenáší i do své tvorby, vytvořila svůj první parfém. Ten je založený na kontrastu mezi svěžestí a jemností růže a temné smyslnosti ambry. Stella je sofistikovaná vůně zaměřená na intenzivní smyslnost ženy.

Zářivá Italský návrhář Luciano Soprani, hvězda módy, jehož kolekce se vždy vyznačovaly dokonalým spojením stylu a funkčnosti, obohacuje svět módy a krásy o vůni Strass. Ta je ztělesněním elegance a módní kreativity, což vystihuje i samo složení vůně. Diamantový parfém inspirovaný noční oblohou posetou tisíci třpytivých hvězd byl stvořen pro přitažlivou, vzdělanou, elegantní ženu. Parfém založený na skvěle vyváženém mixu jasmínu a konvalinky doplňuje růže a kosatec, na smyslnosti mu přidá ambra, pižmo spolu s kadidlem, pačuli a santálovým dřevem. Lahvička ukrývající parfém symbolizuje kouzlo luxusu. Moderní tvar zaujme svou jednoduchostí, kterou podtrhuje „diamant“ zasazený do černé části flakónu. K vůni nechybí ani ucelená tělová řada.

Odvážná Když se vysloví jméno Moschino, každému se hned vybaví hravá, provokující a veselá móda. Stejně neotřele působí i vůně této italské firmy. Absolutní novinkou světově proslulé značky je Couture! Svěží tóny bergamotu a mandarinky s jemným náznakem pepře spolu s květy granátového jablka a jasmínu vytvářejí chladivou náruč sluncem milovaných květů vzácných žlutých pivoněk. Moschino Couture! představuje pulzující esenci sebevědomé a ironické ženy. Vůni doprovází také kompletní tělová řada. Ta je svěží, plná života s bohatou vůní citrusových plodů doplněných pikantním nádechem pepře. Pro „couture“ ženu jsou tyto koupelové přípravky ideální cestou k nepostradatelným okamžikům odpočinku plným voňavého potěšení a krásné, voňavé pokožce celého těla.

Zamilovaná Při vyslovení jména Calvin Klein se rázem vybaví splnění amerického snu. Tato ikona světa módy se proslavila nejen elegantním oblečením v jednoduchých liniích, ale také širokou řadou vůní. Eternity stvořil Calvin Klein pro svou manželku před mnoha lety. Dnes se vůně stala klasikou a čas od času se objeví také v limitované edici. Láska začarovaná do růžového flakónu Eternity Love září díky kombinaci růžového lotosu, pivoněk a jasmínu, které doplňuje hřejivé aroma pižma a santálového dřeva.

Decentní Není tomu tak dávno, kdy Liv Tyler představila parfém Very Irresistible od Givenchy a hle, máme tu další novinku, i když ne tak docela. Organza First Light je zmodernizovanou verzí oblíbené vůně Organza. First Light uchvátí díky svěžím tónům citrusů a zimolezu, ohromí díky gardénii, jasmínu a ylangu. Máte-li ráda svěží orientální vůně, Organzu First Light od Givenchy si zamilujete. Představte se světu v celé své eleganci a ženskosti, předveďte, jak dokážete rozjasnit den.

Oslňující Pro milovnice Freda Farrugii, uměleckého ředitele Lancome, máme dvě zprávy. Tou špatnou je avízovaný odchod Freda. Ten představí svou poslední kolekci líčení pro Lancome na podzim. Ale nesmutněte, je tady jaro a s ním i nová linie s názvem Calypso. Vedle malovátek v ní najdete i limitovanou sérii stejnojmenné vůně. Letní vůně Calypso se vyznačuje svěžestí a neotřelostí jako celá kolekce. V tyrkysovo-oranžovém flakónu se skrývá skvěle namixovaná směs divokého pepře, bergamotu, afrických švestek, vanilky z dalekého Madagaskaru a to vše završuje pačuli a maliny. Toaletní vodu ocení všechny, které si potrpí na exotické, smyslné a přitom svěží vůně. A když k tomu přidáte make-up v tyrkysových a oranžových tónech, budete dokonale „in“.

Čarokrásná Ve vzdáleném Švédsku se objevuje Elvie, půvabná princezna kouzel. Tuto magickou elfku však nemůže spatřit každý. Při troše štěstí ji zahlédnete koutkem oka, jak tančí za svitu měsíce. Je nádherná, křehká, éterická a přitom velice ženská. Stejně jako stejnojmenná vůně od Oriflame. Ze všeho nejdříve ucítíte citrusy, poté záplavu bílých květů a nakonec vás pohladí něžné tóny pižma a ambry. Toaletní voda se krásně nosí díky své jemnosti a vytříbenosti.

Klasický Může být elegance současně moderní i klasická? Odpověď vám dá novinka mezi pánskými vůněmi. Vetyver od Lanvin vyjadřuje moderní vytříbenost. Jeho nové složení je stejně svěží a elegantní jako jeho předchůdce, jsou však potlačeny silné a pronikavé tóny, což nahrává celkové harmonii. Síla Vetyveru vychází z vetiverolu, který vystihuje esenci určenou pro moderního, osobitého muže. Vetiverol zdokonalený o čistě přírodní ingredience představuje svěží a současně hřejivou kompozici z cedru, santálového dřeva, citrusů a jamajského pepře.

Svobodný Light Fluid Men značky Iceberg reprezentuje typického muže Iceberg. Pro tuto módní značku je charakteristická kolekce v bohatých barvách plná originálních detailů a trendy věnované „lidem noci“. To vše se odráží i v novém zářivě barevném a neotřelém parfému pro muže. Moderní mužná vůně, která je vyjádřením rovnováhy mezi svěžestí černého rybízu, pepře, bergamotu a cedrového dřeva a smyslností jasmínu, pižma, pačuli a vanilky, dynamičností a velkoměstským životem. Hlava, srdce i základ vůně Light Fluid Men se spojují do mladistvě jiskřivého zážitku. Dobrá zpráva pro ženy. Pánský parfém doprovází také jeho dámská verze Light Fluid Women, ve kterém se snoubí jemnost a čistota založené na tónech sněhobílé bavlny, leknínů a květů bílé fialky. To vše doplňuje šalvěj, týkové dřevo a stejně jako v pánské verzi citrusy a pižmo.

autor: Simona foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud