Zhrzený student ubodal svou profesorku. Odsedí si patnáct let

Zhrzený student ubodal svou profesorku. Odsedí si patnáct let

Zamiloval se do své o čtrnáct let starší profesorky na gymnáziu. Když jeho lásku neopětovala, ubodal ji nožem. Soudní proces, při němž byl dnes 21letý vrah potrestán patnácti lety kriminálu, sledovalo doslova celé Německo.

Neúspěšný student odešel z gymnázia v městečku Osterholz-Scharmbeck, aniž by odmaturoval. Poté vstoupil do služby v bundeswehru.

Školu opustil půl roku před svým vražedným útokem na nešťastnou kantorku. Toho se dopustil 18. prosince loňského roku.

Vraždu pohledné profesorky chemie a biologie odvržený mladík pečlivě plánoval. Chtěl se jí tak pomstít za to, že mu přímo zakázala, aby se k ní přibližoval.

Zrůdný plán ukončilo dvacet ran nožem Dlouhé měsíce ji pak trvale sledoval. V den, kdy se definitivně rozhodl "dámu svého srdce" usmrtit, upevnil na její vůz zaparkovaný před školní budovou tajně vysílačku, aby zjistil, kdy profesorka pojede domů. Pak čekal v křovisku před domem, kde bydlela. Když vystoupila z vozu, přímo na ulici ji brutálně ubodal více než dvaceti ranami nožem.

Mladík měl původně jiný plán. Chtěl se pomocí dřevěné atrapy pistole vnutit do kantorčina bytu, tam ji hodlal podle vlastní výpovědi "dlouze vyslýchat" a až poté zavraždit.

"Upřímně s vámi cítíme, jak já, tak i celý soud," řekl zdrceným rodičům oběti předseda trestního senátu Helmut Kellermann.

Až si vrah odpyká patnáct let ve vězení, nastoupí ústavní léčbu na psychiatrii, kterou mu soud také uložil.

ČTĚTE TAKÉ: Belohorcová je z dcery unavená, ale chce ještě syna!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud