Zhubli dohromady už 27 kilogramů. Jak to budou zvládat o Vánocích?

Zhubli dohromady už 27 kilogramů. Jak to budou zvládat o Vánocích?

Znáte již Marka (31 let), Petru (21 let) a Ivanu (46 let) z naší rubriky Hubneme? Vánoce jsou za dveřmi, proto se opět podíváme na jejich pokroky očima odbornice na výživu a zeptáme se jich, jak budou odolávat nezdravým lákadlům vánočních svátků. O jejich pokrocích bude mluvit Gabriela Knosová z brněnského Institutu kompliment, kde Marek, Petra a Ivana hubnou od začátku října.





Marek má v plánu chodit na svižné procházky


Markovi se podařilo od října shodit dvanáct kilogramů a prolomil tak hranici 150 kg. „Už jej můžeme vážit i na naší lékařské váze, která má maximum na sto padesáti kilogramech. Celkově se pan Janata cítí mnohem lépe a redukce je vidět i na obvodech, například přes břicho zhubnul jedenáct centimetrů,“ říká nutriční terapeutka Gabriela Knosová.
A jak to bude zvládat Marek o Vánocích? „O vánočních svátcích a až do konce roku se do Institutu kompliment nedochází, proto jsem dostal domácí úkol: pořádně si přes Vánoce odpočinout. Stále se mi totiž těžko hledá místo na odpočinek a tempo redukce je kvůli tomuto stresu přibrzděno. Co se týká sladkostí, z toho ani strach nemám, na sladké moc nejsem. Spíš bude horší pohyb, ale budu se snažit chodit na procházky a doplňovat to dalšími aktivitami,“ prozrazuje Marek.

Petru bude hlídat maminka

Petra zhubnula téměř o sedm kilogramů na současných 78,5 kg, což se výrazně projevilo v jejích obvodech – například přes pas má o sedm centimetrů méně, přes stehna se zbavila čtyř centimetrů, přes paže dvou. „Visí na mě oblečení, které mi sedlo na počátku programu. Vzhledem k tomu, že mi nepadnou už ani jedny kalhoty, musela jsem začít na zimu nosit sukně a silonky,“ říká Petra, která až doposud sukně radikálně odmítala. Kalhoty si koupí prý teprve poté, co skončí s redukcí.
Studentka z Brna se na Vánoce vrací k rodičům do Jablonce. „Myslím, že nebudu mít problém se ohlídat, jelikož mě bude velmi pečlivě pozorovat maminka. Díky terapeutkám vím, jaká jsou asi největší lákadla a čeho se vyvarovat a jak si připravit "dietní" štědrovečerní večeři - budu mít přírodní kuřecí plátek se sýrem, mrkvovo - celerovou kaši a asi lžíci salátu, jen tak na ochutnání,“ plánuje Petra.

Ivana cukroví nemusí, přípitky si ale dovolí

Paní Ivana shodila už přes osm kilogramů z původních 95,5 kg, které ukazovala váha na začátku října. „Paní Kramářová dodržovala od začátku programu všechny doporučené zásady téměř bez chybičky. Tato snaha se projevila i v úbytku centimetrů – šest centimetrů přes břicho, přes boky a dokonce i přes stehna,“ chválí Gabriela Knosová z Institutu kompliment.
Ivana se vánočního hřešení nebojí. „Když jsem pekla cukroví, zkoušela jsem těsto, ale moc mi nechutnalo. Na sladké moc nejsem. Přípitky si ale neodpustím, zůstanu u svého oblíbeného vína, které zředím s vodou na vinný střik,“ prozrazuje. Plánuje také cvičit minimálně jednou, nejlépe dvakrát týdně.

A jaké zní heslo pro svátky? Nemusíme přímo hubnout, stačí si váhu udržet. Brněnský Institut kompliment doporučuje naplánovat si stravování ještě před Vánoci. Stanovit si, co si dopřejeme sníst na Štědrý den a po celou dobu svátků. Kdo si totiž stanoví předem zásady stravování, ten má pak větší přehled o příjmu a složení potravin a více si věří, že dokáže svátky zvládnout bez újmy na váze.

Doporučujeme

Články odjinud