Zhubněte s rýží! 8 báječných receptů na dietní oběd

18. 11. 2017
Rýže, tedy ta celozrnná či parboiled, je dietní a přitom výživná. Ne nadarmo je základem stravy v dálné Asii. Naučte se ji správně připravovat a uvidíte, že ji také mnohem častěji zařadíte do svého jídelníčku.

Jak správně připravit rýži

Tato běžná surovina je vlastně výborná jen sama o sobě. Zároveň je také nenahraditelným základem tolika pokrmů, že byste s ní mohla vařit klidně i půl roku vkuse. Důležité je však správně ji uvařit!

  • Na běžné vaření je ji třeba pořádně propláchnout a tím zbavit škrobu. Pak ji vaříme či pečeme.
  • Na rizoto, POZOR, naopak neproplachovat! – A už vůbec ne před zraky Itala, pro kterého to je, hned po kečupu, největší hřích spáchaný na italské kuchyni.
Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Katalog zboží na Dámě Další zajímavé věci

Horoskopy

Milí Lvi, pracovní úspěchy jsou viditelné a nadřízený je z vás nadšený. Sice se sem tam kvůli něčemu chytnete, ale jinak je to skvělé. Bohužel vám nepřejí někteří kolegové, kteří váš…

Nejčtenější články

Doporučujeme