Zhubnout a zůstat zdravá – jde to?

Zhubnout a zůstat zdravá – jde to?

Tloušťka postihuje čím dál více lidí a vyšší procento tvoří ženy. Ale ne všechny ženy vědí, jak se obezitě bránit. Na místě bude v první řadě otázka, co to vlastně nadváha je. Ráno si stoupnete v koupelně na váhu a zjistíte, že při vašich sto sedmdesáti centimetrech ukazuje ručička stále skoro osmdesát kilogramů.

Oblečení, které jste ještě před rokem oblékla, už můžete dát zase kamarádce nebo na charitu, protože je nepravděpodobné, že ještě někdy dopnete knoflíky. Cítíte se tlustá na bocích, máte velký zadek a povadlé břicho. A co víc - vaše stehna dosahují svým obvodem stejné míry, jakou jste měla před lety v pase…

Nadváha je tedy vlastně tuk usazený v podkoží na různých místech těla. Asi tři procenta tuku jsou škodliviny, které v těle zůstávají, a to kvůli špatné funkci vnitřních orgánů. Takže pokud tělo funguje právně, potom všechno, co nepotřebuje ke svému běžnému provozu, vyloučí. Pokud ale tento přirozený proces nefunguje, musíte najít příčinu. Důvod je v tomto případě prostý – nadváha.

Další důležitou příčinnou nadváhy jsou špatné stravovací návyky. Nemůžete se divit, že všechno nefunguje tak, jak má, když své tělo zásobujete takovými lahůdkami. Pamatujte si, že pokud nedbáte na správnou životosprávu a dostatečný přísun tekutin, ovoce a zeleninu, potom můžou všechny naše orgány pracovat na maximum a stejně nestihnou všechno špatné dostat z těla ven.

Prvním krokem je pročištění organismu, ke kterému vám mohou pomoci čínské bylinné směsi. Koupíte je ve většině lékáren a s jejich pomocí uvedete do správného chodu vnitřní orgány. Kromě toho je budete muset zezačátku asi i trochu povzbudit v činnosti. Z těla přitom vedou dvě cesty: jednou z nich je samozřejmě moč a druhou stolice. Proto je důležité hodně pít, aby se příjem tekutin zvýšil minimálně na dva až tři litry vody denně.

Nejzdravější je obyčejná voda bez bublinek, která nenadýmá. Pokud jste se opravdu rozhodla skoncovat s nezdravým způsobem hubnutí a drastickými dietami, přičemž dodržíte správné zásady k pročištění vašeho organismu, brzy zjistíte, že se nejen cítíte lépe, ale že postupné a trvalé snižování váhy není tak nepřekonatelným problémem, jakým se dříve zdálo. Hubnutí totiž není sprint, ale běh na dlouhou trať.

1.Co je nadváha? 2.Jaké jsou její příčiny? 3.Jaký je první krok k tomu začít bojovat s obezitou? Výsledky kvizu a účinné rady na zhubnutí najdete na http://www.doformy.cz/kviz164

Doporučujeme

Články odjinud