Zkažené, nebo ještě k jídlu? Jak poznáte, kdy vyhodit potraviny?

5. 1. 2017
Zkažené, nebo ještě k jídlu? Jak poznáte, kdy vyhodit potraviny?
Kdy je jídlo ještě k jídlu a kdy už patří do koše? A dají se v některých případech konzumovat i prošlé potraviny? Někdy je to díky zčernání nebo plísni jasné na první pohled, jindy tápeme. Máte několik možností, jak si s tím poradit.

Uzenina lepí? Vyhodit!

S uzeninami je to jednoduché – jakmile začnou mít na povrchu lepkavou vrstvičku, okamžitě je vyhoďte. Šunky a salámy začnou pouštět nakyslou tekutinu, párky nevhodné ke konzumaci zase bývají scvrklé. Stejné to bude s divným zápachem, který by uzeniny a maso mít neměly. Zkažené salámy zase poznáte podle toho, že se na nich zvenku začne objevovat plíseň.

Maso, které se kazí, má tmavší barvu, než je obvyklé. O žluknutí a plesnivění už se bavit nemusíme, takové maso poznáte na první dobrou a rozhodně nepatří do žaludku, ale do odpadků.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Jediná potíž, se kterou se budete muset potýkat, bude zvýšený stres. Kupodivu ani to na vás nebude mít tak negativní vliv, jak by se dalo předpokládat. Zmizet by měly i ty potíže, jež jste…

Nejčtenější články

Články odjinud