Zkažené, nebo ještě k jídlu? Jak poznáte, kdy vyhodit potraviny?

5. 1. 2017
Zkažené, nebo ještě k jídlu? Jak poznáte, kdy vyhodit potraviny?
Kdy je jídlo ještě k jídlu a kdy už patří do koše? A dají se v některých případech konzumovat i prošlé potraviny? Někdy je to díky zčernání nebo plísni jasné na první pohled, jindy tápeme. Máte několik možností, jak si s tím poradit.

Uzenina lepí? Vyhodit!

S uzeninami je to jednoduché – jakmile začnou mít na povrchu lepkavou vrstvičku, okamžitě je vyhoďte. Šunky a salámy začnou pouštět nakyslou tekutinu, párky nevhodné ke konzumaci zase bývají scvrklé. Stejné to bude s divným zápachem, který by uzeniny a maso mít neměly. Zkažené salámy zase poznáte podle toho, že se na nich zvenku začne objevovat plíseň.

Maso, které se kazí, má tmavší barvu, než je obvyklé. O žluknutí a plesnivění už se bavit nemusíme, takové maso poznáte na první dobrou a rozhodně nepatří do žaludku, ale do odpadků.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Nevhodné připomínky a nepříjemná nálada vedoucího pokračují i dneska. Po pravdě vám kazí extra pozitivní myšlení, ale nic neříkáte. Jedete si svoje. Na večer plánujete v myšlenkách schůzku…

Nejčtenější články

Doporučujeme