Zlata Emily Kinská - zpěvačka a jediná žena skupiny Pražský Výběr

Zlata Emily Kinská - zpěvačka a jediná žena skupiny Pražský Výběr

Všestranně nadaná zpěvačka, moderátorka, modelka, herečka, střihačka Zlata Emily Kinská právě dotáčí svou sólovou desku. Je denně ve studiu, ale našla si chvilku a odpověděla nám na pár otázek.

Máte krásné jméno. Máte i modrou krev? Děkuji za kompliment. Možná ale nevíte, že jsem ještě ke všemu po manželovi Králová :-). Jakou si pak asi myslíte, že by mohla mít barvu má krev?

Na fotkách na mě působíte jako hrozně dynamická osobnost. Vydržíte vůbec někdy v klidu? Co ráda děláte, když se neproháníte po pódiu? Určitě máte na mysli fotky z vystoupení s Pražským Výběrem II. Jinak si myslím, že v klidu vydržím docela často, a to v zajetí svého computeru. Buď píšu (texty, aforismy, básničky a příběhy), stříhám (hudební klipy, dokumenty) nebo si hraju s grafickými a hudebními programy. Baví mě to. Ale nejraději ze všeho trávím čas se svým manželem.

Jak jste se vlastně dostala do skupiny Michaela Kocába Pražský Výběr II? Mé „dostání se“ do Pražského Výběru II bylo jen volným pokračováním účinkování v kapele Pražský výběr. Mohu se tedy pochlubit tím, že jsem účinkovala zatím ve všech Pražských výběrech v historii. Michael Kocáb chtěl totiž comeback Pražského výběru v roce 2003 oživit ženským elementem po vzoru jeho oblíbené kapely Earth, Wind & Fire. Před příchodem do Pražského výběru jsem hrála několik let v divadle Semafor, v různých hudebních projektech a muzikálech, později hlavně v divadle Ta Fantastica, v Divadle na Vinohradech.

Ve skupině jste jediná žena – to musí být příjemné. Určitě vás pánové obletují, nebo se pletu a jsou to drsňáci i v zákulisí? Pánové jsou těžcí rockeři! V naší kapele to je hlavně o obletování svých instrumentů :-) O mém „žensky výhradním“ postavení v kapele vypovídá následující skutečnost - po zkoušce nebo koncertu většinou slýchávám větu: „Tak ahoj, kluci.“

Jaký je Michael Kocáb "šéf"? Úvozovky patrně znamenají kapelník, že? V poslední době spíše ministerského ražení. Stále chce prosazovat třetinové zastoupení žen v kapele :-) Jinak stále platí, že je velká muzikantská autorita.

Proč jste se rozhodli vystoupit na charitativním koncertu „Rock pro dobrou věc“, která se bude konat ve středu 14. října v pražském Hard Rock Cafe? Proč by se lidé měli přijít podívat? Hrajete často na takových akcích? Byli jsme osloveni manažerem kapely individuálně, mohu tedy odpovídat jen za sebe. Myšlenka, která dala vzniknout Pinktoberu, je bezpochyby celosvětově aktuální a možnost přispět svou měrou cítím osobně jako povinnost i radost. Prostředí Hard Rock Cafe je skvělé, hudbě Pražského Výběru II blízké. Moc se na tuto akci těším! Hrát na charitativních akcích rozhodně smysl má, i když každý je omezen svými možnostmi. Já dělám charitativní koncerty poměrně často. Mám dobrý pocit z toho, že se v takový okamžik stává mé povolání posláním. Myslím si, že člověk by měl dělat dobré skutky bez vyžadované reciprocity. Proč by se lidi měli přijít podívat? Jednak tím přispějí na dobrou věc, poslechnou si dobrou muziku, zažijí skvělou atmosféru a také proto, že konkrétně naši kapelu v tomto roce nebylo moc vidět a slyšet.

Více informací o Zlatě E. Kinské najdete na jejích stránkách http://www.zlatakinska.com>www.zlatakinska.com, o skupině Pražský Výběr II pak na webových stránkách http://www.prazskyvyber2.com>www.prazskyvyber2.com.

Hard Rock PINKTOBER™ uvádí: Rock pro dobrou věc Program PINKTOBER, kterým Hard Rock podporuje osvětu a boj proti rakovině prsu, letos slaví své desáté výročí. V rámci této kampaně mají všichni možnost přispět na dobrou věc nákupem limitované edice značkových předmětů nebo svou účastí na kterékoli z hudebních charitativních akcí pořádaných po celém světě. V České republice Hard Rock PINKTOBER™ uvádí: Rock pro dobrou věc. Koncert se bude konat ve středu 14. října v Hard Rock Cafe Praha. Jeho vrcholem bude výjimečné vystoupení české rockové legendy Michaela Kocába a jeho skupiny Pražský Výběr II. Spolu s ním se na této akci představí řada exkluzivních hostů jako Jana Kirschner či skupina Nightwork. Veškeré získané peníze budou věnovány na konto Avon proti rakovině prsu.

Doporučujeme

Články odjinud