Změna životního stylu předčí viagru

Změna životního stylu předčí viagru

Počet mužů, kteří si stěžují na poruchy potence, v celosvětovém měřítku rok od roku stoupá. Na tzv. dysfunkci erekce se však nepodepisuje pouze věk, či těžká choroba, ale především nezdravý způsob života, jenž se odráží i v nárůstu chorob srdce a krevního oběhu.

Na vzájemnou souvislost mezi oběma postiženími upozornil výzkum, jejž provedli vědci z Univerzity Johna Hopkinse v Baltimore u více než dvou tisícovek amerických příslušníků silnějšího pohlaví, z nichž 18 procent starších dvaceti let si stěžovalo na ztrátu mužné síly nebo její nedostatek. Zjistili přitom, že na vině je většinou nadváha, špatné hodnoty cholesterolu, vysoký tlak, kouření a nedostatek pohybu.

"Lékaři přesvědčivě doložili, že srdeční a cévní onemocnění jdou ruku v ruce se ztrátou potence," uvedla vedoucí výzkumného týmu Elizabeth Selvinová, která doufá, že jejich zjištění přiměje takřečené pány tvorstva, aby od základu změnili dosavadní stravovací i jiné návyky.

Oblíbená modrá pilulka je sice v některých případech nezastupitelná, nicméně mnohdy zcela zbytečná. Nemluvě o tom, jak badatelka uvedla v časopise American Journal of Medicine, mnoha mužům připadá snadnější řešit problémy farmaceutickými výrobky, než překonat vlastní pohodlnost a začít se trochu hýbat.

Doporučujeme

Články odjinud