Zmrzlinové cookies k snídani? Proč ne! Dnes je totiž mezinárodní den zmrzliny

4. 2. 2017
Zmrzlinové cookies k snídani? Proč ne! Dnes je totiž mezinárodní den zmrzliny
První sobota v únoru je oficiálně Mezinárodním dnem zmrzliny k snídani. Tento svátek vzniknul v 60. letech v New Yorku díky neposedným dětem poté, co tam udeřila sněhová bouře a znemožnila lidem vycházet ven.

Jak zacpat dětem pusu

Vystresovaná Florence Rappaport se ocitla se svými hyperaktivními, zábavu hledajícími dětmi v malém domě v Rochestru. A protože už nedokázala vystát jejich neustálý křik a dotazy ohledně zábavy, rozhodla se „zacpat“ jim pusu tím nejjednodušším způsobem, zmrzlinou.

Oznámila jim, že dnes je den Zmrzliny k snídani a dopřála jim do misky lahodnou pochoutku, aby od nich měla klid. A protože si děti nejlépe pamatují ty nejméně důležité věci, o rok později vyžadovaly zmrzlinu znova stejně jako roky následující.

Je to zdravé?

Jedním z mýtů, který provází konzumaci zmrzliny v zimě, je ten, že pokud ji budete jíst, snáz onemocníte. Jenže vztah mezi zmrzlinou, venkovní teplotou a onemocněním nikdo nikdy neprokázal. Právě naopak – v zimě tělo, a hlavně žaludek, při konzumaci nezažívá takový teplotní šok jako v létě.

Zmrzlinové cookies

Oslavte dnešní den třeba nanukem nebo polárkovým dortem nebo si udělejte zmrzlinové cookies.

Potřebujete:

125 g rostlinného tuku Hera máslová 100 g třtinového cukru 1 lžičku vanilkového cukru 1 vejce 175 g hladké mouky 100 g čokolády 1 balení stracciatellové zmrzliny

Postup:

Troubu předehřejeme na 200 °C (na 180 °C horkovzdušnou). Na pečicí plechy vložíme pečicí papír. Heru, cukr, vanilkový cukr a vejce ušleháme pomocí ručního mixéru do hladka. Do směsi přidáme mouku a nalámanou čokoládu. Po lžičkách dáme těsto na pečicí papír s dostatečnou vzdáleností. Pomocí lžičky těsto lehce přitiskneme, aby nám vzniknul rovný povrch. Cookies pečeme dozlatova 10-15 minut v předehřáté troubě. Poté vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Dále spojíme cookies pomocí zmrzliny a vytvoříme sendvič. A můžeme servírovat.

Další zmrzlinové recepty najdete zde.

3 důvody, proč milovat zmrzlinu

1. Báječně chutná.

2. Skládá se jen z několika surovin a má dokonale vyváženou chuť.

3. Umí být tím nejlepším přítelem a lékem na mnoho problémů.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Bohužel se v práci se nevyhnete ani méně příznivým chvílím, a to zejména mezi jedenáctou a patnáctou hodinou, kdy Merkur zakládá na nedorozumění. Žádné závratné problémy z toho však…

Nejčtenější články

Články odjinud