Znáte Acai berry - „ovoce bohů“?

Znáte Acai berry - „ovoce bohů“?

Acai berry je název tropického bobulovitého ovoce, které má v průměru zhruba 2,5 cm a chutná trochu jako směs bobulí a čokolády. Toto ovoce bohů – jak je mu v domorodém kraji přezdíváno - roste v hroznovitých trsech na palmách v brazilské oblasti Paraná a Amazonii převážně v záplavových oblastech podél řek, kde vytváří velké háje.

A proč ovoce bohů? Palma, na kterém ovoce vyrůstá, patří do rodu, který dostal jméno po múze řecké mytologie - Euterpe. Bezpochyby se tak stalo nejen pro krásu palmy, ale i pro úžasný vliv ovoce Acai berry na zdraví. Vzhledem a barvou připomíná naše borůvky, chutí směs lesního ovoce a čokolády. Palma dorůstá do výšky 15 až 30 metrů a plodí cca 4 – 5 let po vysazení. Plodí dvakrát do roka a na jedné palmě se urodí zhruba 20 kg plodů.

Ovoce je velice bohaté na antioxidanty, které pomáhají snižovat škodlivé účinky volných radikálů. Volné radikály mají svůj podíl na stárnutí organismu, tvorbě vrásek nebo vzniku chorob. Dále obsahuje vitamíny, např. A, B, C, D a E; minerály, např. mangan, hořčík, fosfor, vápník a nenasycené mastné kyseliny, které jsou důležité pro udržování zdravého srdce, cév a nervové soustavy. Nepřehlédnutelný je také vysoký podíl vlákniny.

I přesto, že ovoce Acai berry u nás není k dostání v čerstvé podobě, protože ve velmi krátké době po sklizni rychle podléhá zkáze a musí být proto neprodleně zpracováno, jej lze ochutnat v podobě různých doplňků stravy.

Ve všech případech může spotřebitel při konzumaci počítat s notnou dávkou energie, optimalizací trávicí soustavy, detoxikačním účinkem, podporou mozkové činnosti, upevňováním imunity a zpomalováním procesu stárnutí.

Najdete jej například v přípravcích Acai Berry od společnosti Green Diamond Medical, MedPharma, Unios Pharma nebo Healt Spark.

ČTĚTE TAKÉ:
Posedlá Britka chce mít vosí pas, zatím je u 40 cm

Doporučujeme

Články odjinud