ZOE (38): Láska mých rodičů k hudbě mi zničila život

helza
3. října • 9:38

lojzina: Rodiče, kteří si umanou, že jejich potomek bude jednou "NĚČÍM", (může to být cokoliv), dítě do svého snu tlačí horem dolem a seberou mu jakékoliv dětství, takoví rodiče nejsou výjimkou. A ty chtěla ZOE varovat, proto sem psala. Vy máte ale pocit, že za takové dětství byste rodičům ruce líbala.Víte, znám Velmi nemocné lidi. Je mezi nimi člověk, který každé cizí neštěstí, ať je jakékoliv, intenzivně prožívá s pocitem: "co brečí, může být šťastnej, že na tom není jako já a já brečím? Já nebrečím, užívám si života". Nehledě na to, že si tímto postojem sám ubližuje, jelikož i když si života užívá, stále si připomíná, že on je ten nejubožejší, není možné žádnou bolest měřit a porovnávat. I bolest, jevící se jednomu jako naprostá prkotina, může jiného zcela zlomit a neznamená to vůbec, že ten jeden je silnější, nebo statečnější. A v tomto ohledu už vůbec ne.... Vy jste zřejmě prožila traumatické dětství a svým dětem určitě chcete dát to nejkrásnější dětství na světě - nejspíš tedy úplně jiné, než jste měla vy. A právě vám by se mohlo stát, že v dobré vůli, v představě, že tohleto je to nejkrásnější dětství, protože takové byste si určitě přála, jim to dětství pokazíte stejně, jako vaši roděče ho pokazili vám. Protože jim dáte něco, co jste sama nikdy nepoznala a nevíte, jak to vlastně dítě bude prožívat. Prostě děti musíte milovat a řídit se srdcem. ......................................................................................................................................lebahu, Elynor: Ano, všem dětem se v určitém věku dětství jeví hrozné a rodiče nemožní. Ale vyrostou z toho. Někdo má však to dětství skutečně, nejen subjektivně, velmi těžké a takový člověk z toho zpravidla jen tak, bez pomoci odborníků, »nebo nás na Dámě :) «, nevyklouzne. Samozřejmě, výjimka potvrzuje pravidlo a pak klobouk dolů. Pokud někdo prožil normální dětství, pak ZOE pochopí jen stěží. Ale pokud měl něko dětství "sprasené" a skutečně za ním udělal tu tlustou čáru, jak píše hynek, pochopí ji. Pokud si však pouze myslí, že tu tlustou čáru - a nemusí se to týkat jen dětství, ale čehokoliv těžkého v životě - udělal, ve skutečnosti však v něm ono těžké období dál žije, pak jej takový článek nejspíš vytočí.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud