Zpátky do lavic a svačinu s sebou!

Zpátky do lavic a svačinu s sebou!

Konec letních prázdnin se nezadržitelně blíží a právě v tomto období by se nejen děti, ale i rodiče měli začít připravovat na začátek školního roku. Mohou tak zmírnit stres, který u mnoha dětí nástup do školy vyvolává.

S novým školním rokem vrcholí také nákupy nejrůznějších pomůcek, jako jsou batohy, penály, psací potřeby nebo třeba učebnice. Kromě jednorázového nákupu školních potřeb ale čekají na děti i každodenní školní povinnosti. K jejich zvládnutí budou potřebovat spoustu energie, a to především během dopolední výuky. Tu jim po nočním hladovění zajistí snídaně a také svačina.

Obě tyto důležité denní složky stravy jsou pro školní děti zásadní, jelikož dítě, které jedno z těchto denních jídel vynechává, pak bojuje ve škole obvykle s únavou a prudce klesá jeho soustředění na výuku. Navíc doma připravená snídaně a svačina z čerstvých surovin je pro školáka jednoznačně lepší volbou než školní bufet. Vhodnou snídani či svačinu pro děti by měla tvořit např. kombinace pečiva, margarínu (například Rama), sýra či kvalitní šunky, doplněná kouskem ovoce či zeleniny.

Aby se však nestalo to, že stále stejná svačina bude pro dítě odstrašující a bude ji nosit zpět domů, je potřeba připravovaná jídla neustále obměňovat. Pokud k tomu nemají rodiče dostatek fantazie, mohou se inspirovat například prostřednictvím jedinečné on-line svačinové aplikace, kterou najdou na webových stránkách na www.rostemeschuti.cz/jidelnicek. V aplikaci si rodič může sestavit svačinku pro své dítě až na 3 týdny dopředu. A protože každé dítě má své specifické preference, je možné v aplikaci zakázat používat určité potraviny, ev. zadat omezení kvůli alergiím apod.

Velkým přínosem je také doprovodný komentář o nutričních přínosech každé potraviny, kterou do své svačiny přidáte. Dobrou zprávou pro všechny školy a školky je, že současně se svačinovou aplikací byla spuštěna také soutěž, do které se mohou zapojit až do 30. září a získat na své zvelebení 200.000 Kč. Stačí začít sbírat účtenky z nákupu rostlinného tuku Rama, a tím získávat body.

Kromě sbírání účtenek musí ale také plnit jednoduché úkoly pomáhající dětem osvojit si zásady zdravé výživy úměrně jejich věku. Více podrobných informací k soutěži je k dispozici na www.rostemeschuti.cz. Tak neváhejte a registrujte se!

Doporučujeme

Články odjinud