Zpěvačka Amy Winehouse nalezena mrtvá. Předávkovala se drogami

Zpěvačka Amy Winehouse nalezena mrtvá. Předávkovala se drogami

Zpěvačka Amy Winehouse byla nalezena mrtvá ve svém domě v londýnském Camdenu. Informují o tom britská média s odvoláním na policejní zprávu. Interpretku hitu Rehab našli mrtvou záchranáři, kteří přijali ve 14.54 hodin středoevropského času hovor na tísňové lince. Příčinou smrti bylo podle všeho předávkování drogami. Britské hvězdě bylo sedmadvacet let.

„Policii přivolala londýnská ambulance poté, co našla v domě na Camden Square NW1 tělo mrtvé ženy. V době příjezdu strážníků bylo na místě tělo sedmadvacetileté ženy, která byla prohlášena za mrtvou,“ uvedla policie v oficiálním prohlášení s tím, že vyšetřování smrti známé zpěvačky stále pokračuje.

O příčině smrti držitelky několika cen Grammy se stále spekuluje. Zatímco Nick Buckley z týdeníku Sunday Mirror na svém Twitteru uvedl, že šlo o předávkování drogami, Tim Gatt ze Sky News, který přinesl zprávu jako první, naopak tvrdí, že policie prozatím okolnosti smrti vyšetřuje.

Faktem ovšem zůstává, že zpěvačka měla s drogami problémy již mnoho let. Bojovala také se závislostí na alkoholu. Drogy jí přivedly koncem roku 2007 také do léčebny, kde přiznala, že užívá i heroin. Naposledy odvykala drogám letos v květnu, kdy po návratu ze sanatoria prohlašovala, že už je konečně „opravdu čistá“.

Gatt již začátkem dne na Twitteru uvedl, že se Amy Winehouse vyvázala ze všech naplánovaných koncertů a popřál jí za všechny fanoušky brzké uzdravení a co nejrychlejší návrat na scénu ve velkém stylu.

Zpěvačka byla na pokraji smrti už v roce 2009, kdy jí jeden z jejích expartnerů Blake Fielder-Civil zřejmě zachránil život. „Zkolabovala mi před očima a přestala dýchat. Byl to ten nejpříšernější zážitek, který jsem kdy prožil. Měl jsem pocit, že mi zemře v náručí. Naštěstí se mi nakonec nějak podařilo otevřít jí ústa a dát jí umělé dýchání,“ prozradil tehdy Fielder-Civil deníku The Sun.

V roce 2008 u Amy odhalili lékaři příznaky rozedmy plic.

ČTĚTE TAKÉ:
Orbion: Portál pro cestovatele

Doporučujeme

Články odjinud