Ztvrdlé a popraskané paty? Zkuste rady našich babiček!

Ztvrdlé a popraskané paty? Zkuste rady našich babiček!

Na letní sezonu se sice všechny těšíme, přináší s sebou občas ale i nepříjemnosti. Jednou z nich jsou ztvrdlé a popraskané paty, které trápí řadu žen, a navíc vypadají nevzhledně. Jak se jich zbavit? Zkuste babské rady!

Jedlá soda Na tvrdou kůži by měla zapůsobit dobře i jedlá soda, která ji zbaví odumřelých buněk a působí antibakteriálně. Připravte si lavor s teplou vodou a nasypte do ní tři polévkové lžíce jedlé sody. Nechte chodidla máčet asi 20 minut, poté je obruste pemzou a namažte vazelínou.

Kokosový olej Kokosový olej je všemocný. Není proto překvapením, že si poradí i se ztvrdlou kůží na patách. Po koupeli ošetřete paty pemzou a před spaním si chodidla namažte kokosovým olejem. Můžete si buď obléct ponožky, nebo si udělat z pytlíku nebo potravinářské fólie zábal pro ještě intenzivnější účinek. Ráno byste měli poznat rozdíl, i když zázraky nečekejte. Klíčem k úspěchu je pravidelnost! Stejně můžete použít i olivový olej nebo tu nejlevnější variantu – sádlo.

Zábal z vloček Vyzkoušet můžete i zábal z ovesných vloček a pár kapek olivového oleje. Jednu polévkovou lžíci namletých vloček smíchejte s 5 kapkami olivového oleje. Směs naneste na chodidla a nechte působit alespoň 30 minut, poté opláchněte.

Jaké další tipy můžete vyzkoušet?

Citronová šťáva Kombinace šťávy z citronu, glycerinu, růžové vody a soli je další skvělou kombinací pro boj s tvrdými patami. Glycerin kůži na patách změkčí, růžová voda působí hojivě a šťáva z citronu antibakteriálně.

Do lavoru s teplou vodou nalijte půl hrnku citronové šťávy, polévkovou lžíci soli, 2 lžičky růžové vody a 2 polévkové lžíce glycerinu. Nechte působit 15 až 20 minut, pak opláchněte.

Banán a avokádo Avokádo je bohaté na vitaminy, minerály i oleje, které skvěle působí na poškozenou kůži. Banán zase pokožku hydratuje a zjemňuje. Díky těmto schopnostem je toto ovoce skvělou dvojkou v péči o suché paty. Rozmačkejte banán, půl avokáda a naneste na chodidla. Nechte působit 15 až 20 minut, pak opláchněte.

Doporučujeme

Články odjinud