Zuzana (31): Svatba skončila rozchodem, manžel se vyspal s mojí svědkyní

14 komentářů

farah.farah
29. května • 13:44

Vzhledem k tomu, že nemají děti ani společný majetek tak nevidím důvod k tomu, aby byla nějak významně pragmatická. Hodně z vás tu radí přejít to jako úlet..jako zajíma.lo by mne kolik chlapů by přešlo to že se jim nevěsta ve svatební den vyspala před jejich očima s jejich nejbližším kamarádem......Zajímalo by mne jestly baste i chlapovy radily totéž povznést se nad to jako by to bylo něco vlastně docela běžného. Z mého úhlu pohledu, nevěra se v partnerství časem může stát, nevítám jí ale vnímám jí především jako důsledek toho že se partneři od sebe časem oddálí, ve funkčním vztahu by nevěra nastat neměla, a pokud nastala už v době svatby tak je jasné že ten vztah k ní on neměl nijak zásadně pevný. A navíc když už nevěra tak alespoň trochu decentně aby se na ní nepřišlo a né lupat jako králíci za stodolou, kde je mohl načapat doslova kdokoli ze svatebčanů. Nechávat si chlapa jen proto aby nevyhrála ta druhá mitedy nijak dospělé nepřipadá, spíše značně dětinské. To co by si ta paní mla zvážit...miluje ho? Je reálně schopná mu to odpustit a opět mu důvěřovat, nebo se tím její důvěra k němu nenávratně narušila?......Věří tomu že tohle bylo jednorázové a nebude se to opakovat? no a podle toho by se mla rozhodnout. Podle mne jí kamarádka ve výsledku uděala službu ukázala jí co v něm je, no a nyní je na ní jak s tou informací naloží.

Anonymizovaný
30. května • 18:47

@farah.farah: farah farah: lépe bych to nenapsala, přesně to samé si myslím.Ještě spolu ani nezačali žít a už mu odpustit? Jinak se snad odpustí např. nevěra po 20ti letech než v době svatby kdy by to měl být pro oba ten nejšťastnější den!

Elynor
29. května • 15:42

@farah.farah: Tss, bych se pěkně poděkovala za takovou službu. Možná i stručně ručně :-)) byť jsem obvykle toho názoru, že facka není argument, a že není dobré "nechat prchlivost cloumat majestátem", tak v takovéhle situaci za stodolou bych viděla důvod učinit výjimku, a svědkyni otisknout dlaň na fasádu. Ano, bylo by to dětinské a nic by to nevyřešilo, ale ten pocit okamžiku :-) to je někdy k nezaplacení. No a pána bych si nechala ne aby ta druhá nevyhrála, ale abych měla dost času si to promyslet a vytěžit ze situace maximum. Přece rozvést se můžu vždycky, ne? Ale až já budu chtít, a ne proto, že mi někdo chce právě toto řešení "nenápadně" podsouvat, a těžit z toho sám/a. No a to, že akt neproběhl decentně ,ale spontánně za stodolou, to je spíš polehčující okolnost... a že ve funkčním vztahu by nevěra nastat neměla? Eh, mám se smát nahlas? By neměla, říká kdo? Bible? Nebo jiná svatá kniha? To je jen teorie a zelený je strom života. Jo a chlapovi bych radila totéž, tedy kdyby načapal novomanželku se svědkem za stodolou, tak svědkovi dát přes ústa a vyškrtnout ze seznamu lidí, kterým posílá vánoční přání, a k ní se zachovat velkoryse. Za takové věci se totiž obvykle ten provinilý partner stydí velice dlouho a velice účinně jich lituje, o to víc, oč méně byl zavržen a odmrštěn. Mnohdy je to poučné na zbytek života.

Elynor
29. května • 11:56

Chyba. To chtělo ukázat velkorysost a poněkud se povznést. Pána by nevěsta měla na kolenou, an by byl ochoten odčinit své hříchy, a kamarádka by utřela, protože by nedosáhla toho, co chtěla, akorát by naštvaně koukala, jak se jí záměr nevyvedl. Stanou se horší věci. Ostatně pána na intimních partiích jistě neubylo, a svatební noc by bývala stejně za moc nestála, oba pod vlivem alkoholu, mohlo se to vynahradit později třeba v tom Thajsku. Nejsem přítelem boření a pálení mostů kvůli prostému fyzickému uspokojení, to mi přijde jako nepodstatné.

Anonymizovaný
29. května • 10:51

Vše je věc názoru, ale o svatební den něco tak hnusného udělat je 100x horší než kdyby to udělal např. za rok!!! Já bych tedy okamžitě svatbu zrušila, říká se, udělá to jednou udělá to i podruhé! Odpouštět se má, ale jak a co!

Mata69
28. května • 11:08

...a kamarádka vrhla vítězný pohled jo? Takže ta "kamarádka" to tak narafičila, aby byli přistiženi? Chtěla, je rozvrátit? No, tak v první řadě to nebyla žádná kamarádka, ale něco úplně jiného a novomanžel ne že by v tom byl nevinně, ale byl součástí komplotu. Takže rozchodem a rozvodem vlastně ta super kámoška dosáhla svého, když tak "žárlila, že nemá žádnou známost". Asi chápu nevěstu, že měla rudo před očima...zklamání a tak. Ale chodili spolu dva roky, svatbu plánovali - to fakt jedna taková podivná událost rozvrátí tak pevný vztah? Nebo tak pevný nebyl?

helza
28. května • 8:59

Určitě bych to nehrotila. Prostě stalo se. Ono by se to za pár let mohlo stát i dnešní paní nevěstě, že by ji v podroušeném stavu a psychickém vypětí nějaký mladík svedl a třeba právě na její druhé svatbě. A nikdy neříkejte nikdy, život vás může hodně překvapit. Myslím si, že taková rychlá a totální rozhodnutí, která nám diktuje uražená ješitnost, nikoliv mozek, nejsou nikdy ta správná. Koneckonců co je to za vztah, kde není místo pro empatii, porozumění, ani pro odpuštění. A vlastně ani pro ten rozum, protože jednání novomanžela se dá pochopit. A ač nemíním být svému muži nevěrná, člověka, o kterém bych věděla, že mi není schopen případný úlet odpustit, bych si nikdy nevzala. To není člověk pro život a pro vztah už vůbec ne.

Anonymizovaný
28. května • 12:57

@helza: Já bych to taky nehrotila, a sbalila mu věci rovnou. Koneckonců co je to za vztah, kde není místo pro empatii, porozumění (podvedu svou milou na náš svatební den, asi jí hodně moc ublížím) a kde se nemůžu na druhého spolehnout. A myslím si, že taková rychlá a totální rozhodnutí, která nám diktuje naše libido, nikoliv mozek, nejsou nikdy ta správná.

Rambíša
28. května • 8:59

Divím se,že paní ještě není rozvedená,já na jejím místě bych šla hned druhý den k právníkovi.Ať si novomanžílek tu svědkyni vezme (nebo ona jeho),když už jim stálo za to,udělat takovou hanebnost! Takový čin nemá omluvu.Co by udělal při jiné příležitosti??Pán předvedl,že na něj není žádné spolehnutí,což je pro společný život to nejdůležitější...

lebahu
28. května • 8:31

Tohle se bohužel stává dost často. Chlap zpanikaří, má pocit, že už je nadosmrti lapen, okroužkován a svázán (i když se třeba žení dobrovolně, z lásky a rád). Alkohol na svatbě, povolná taktéž přiopilá svědkyně (sestřenice, kamarádka...), potřebuje si dokázat, že je ještě chlap... Jako jo, ostuda, ponížení, ve svatební den, kdy se vznáší na romantickém obláčku to zvlášť bolí... Ale, možná už jsem stará, příliš praktická a nezdravě rozumná a míň radikální než bych byla ve dvaceti... Asi bych si to ještě v klidu přežvejkala, jestli krom tohoto úletu dotyčný vykazuje i jiné závažné vady (či převažují klady) a podle toho se rozhodla.

helza
28. května • 9:00

@lebahu: Naprostý souhlas, v tom klikání mi ale nejde odkliknout.

Syda1949
27. května • 20:51

No já bych propleskla kamarádku a jeho si možná natruc jí nechala, vždyť takhle dosáhla svého. Jo a ukažte mi chlapa, kterému ženská vleze do postele a on ji vyhodí.

Anonymizovaný
27. května • 18:17

Už bych ho zpátky nevzala. Udělal ji ostudu a jak ji urazil a zesměšnil.

SandraN
27. května • 13:10

Napíšu to sice hodně ošklivě, ale buďte ráda, že se projevil tak brzo. Možná, že jste ušla mnohému trápení. Pokud Vám byl nevěrný přímo na Vaší svatbě, jak by vydržel např. abstinovat během rizikového těhotenství, delší služební cesty, příležitosti v práci s atraktivní kolegyní. Byt prodáte, peníze si rozdělíte, a Vy místo setrvávání v manželství, které by se časem ukázalo jako nefunkční, potkáte někoho, kdo za to bude stát. Jen malou radu mám: tenhle zážitek si do příštího vztahu neberte jako měřítko pro všechny chlapy.....

Doporučujeme

Články odjinud