Zuzana (38): Manžel mě opustil kvůli milence a teď terorizuje mého partnera | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Zuzana (38): Manžel mě opustil kvůli milence a teď terorizuje mého partnera

Zuzana měla vcelku funkční manželství do chvíle, kdy si manžel našel milenku. Ačkoliv byla velmi tolerantní a dopřála manželovi právo na nový život, od něho se po čase podobné odezvy nedočkala. Manžel jejího nového partnera dodnes nerozdýchal a dělá jen samé naschvály...

Z románku byla láska

Moje a Radimovo manželství nikdy nebylo úplně idylické. Na druhou stranu, jaké je? Přesto jsme si i přes občasné hádky a rozpory stále rozuměli, dokázali se spolu zasmát, sdíleli naše koníčky a také vychovávali naše dvě děti. V sexu to samozřejmě už zdaleka nebylo tak jako zamlada, ale sem tam jsme milostné hrátky stále udržovali.

Chápu ale, že muži mají obecně vyšší libido a tak mě ani moc nepřekvapilo, když jsem zjistila, že si Radim našel milenku. Ruku na srdce, ani já jsem za celou dobu trvání našeho manželství nebyla pořád svatá, i když šlo jen o jednorázový úlet. U Radima jsem zaznamenala, že jeho románek má delší trvání, ale nedělala jsem si těžkou hlavu. Díky tomu, že naše domácnost fungovala vlastně v pohodě, mě ani nenapadlo, že by mě mohl opustit kvůli o dost mladší holce, která neví, co chce, a náplní jejího života jsou jen mejdany a kamarádi. No, stalo se.

Jak se vyvíjel Adriany příběh dál, se dozvíte v následujících kapitolách... Pokud jste netrpěliví a chcete znát rychle konec, můžete část příběhu přeskočit. Z boxíku zvolte rovnou pátou kapitolu a prostřední část textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete příběh přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Pokračování 2 / 4

Nechtěla jsem dělat scény

Radim mi jednoho krásného dne oznámil, že se do mladičké Petry zamiloval, poznal osudovou lásku a chce odejít. Zlomilo mi to srdce, ale snažila jsem se být silná. Nechtěla jsem být jednou z těch hysterek, které neunesou realitu a dělají peklo, kde můžou. I když pravda neskutečně bolela a proplakala jsem zoufalstvím mnoho nocí, myslím, že jsem celé to martyrium ustála s důstojností. Nechtěla jsem dělat scény také kvůli dětem, které moc nechápaly, co se děje.

Rozchod tedy proběhl poměrně klidně, já se s novou situací za pomocí psychoterapeuta jakž takže vyrovnala a já i Radim jsme si začali žít každý svůj život. Snažila jsem se slušně vycházet i s tou jeho Petrou, i když kamarádky se z nás samozřejmě nestaly. Často ale vyzvedávala nebo vracela děti, když Radim nemohl, takže jsme si sem tam krátce popovídaly a vlastně jsem s ní neměla extra velký problém. Na přátelské vlně nadále fungoval i náš vztah s Radimem, se kterým jsme občas zašli na kávu nebo oběd, abychom probrali věci ohledně dětí, ale i slasti a strasti v práci, a občas došlo i na osobní témata. Proto mě velmi překvapila jeho reakce, když jsem mu asi po roce oznámila, že mám přítele.

Pokračování 3 / 4

Křičel na mě v restauraci

„No ty ses snad zbláznila!“ začal na mě v restauraci křičet tak, až se lidé otáčeli. „Jak si to jako představuješ? A co děti? To si jako budeš tahat svého amanta k vám domů a nutit je, aby mu říkaly tati?“ běsnil nepříčetně. Vůbec jsem nechápala, co se děje. Vždyť to byl přece on, kdo do našeho vztahu přivedl třetí osobu, rozbil rodinu a chtěl, aby děti s jeho přítelkyní trávily co nejvíc času, aby si na sebe zvykli! A já celou během rozvodu byla klidná a rozumná… Doufala jsem, že od něj můžu čekat to samé, ale evidentně jsem se spletla. „A kdo je ten hajzl, se kterým teď chrápeš?“ syčel nenávistně. „Dělá ti to líp, než já?“ V tu chvíli mi to došlo. Radim sice už měl svůj život s novou přítelkyní a evidentně byl šťastný, jeho nabubřelé ego a žárlivost mu ale nedovolily si vůbec připustit, že i já bych si mohla někoho najít. A když se tak stalo, jeho pozice alfa samce byla pokořena.

Nechtěla jsem dráždit hada bosou nohou a tak jsem mu dala čas, aby se s informací vyrovnal. Měsíc se nic nedělo, Radim se tvářil, jako by se nic nestalo, opět byl přátelský a milý. Záměrně jsem o novém příteli nemluvila a on sám tohle téma také nevyhledával. Po několika týdnech jsem usoudila, že už uplynulo dost času na to, abychom o problému mohli mluvit bez hysterických emocí. Ale to jsem se spletla. Jakmile jsem téma znovu vytáhla, situace se opakovala. Chtěla jsem, aby se Radim s mým partnerem potkali, říkala jsem si, že by mohlo pomoct, kdyby se poznali osobně. Radim o tom však nechtěl ani slyšet, a to i přesto, že se přimlouvala dokonce i jeho současná přítelkyně Petra.

Pokračování 4 / 4

Došlo i na násilí

Situace však ještě gradovala. Ačkoliv se Radim s mým partnerem za žádnou cenu seznámit nechtěl, tajně si ho sám vypátral a začal mu dělat naschvály. Zjistil si, kde Mirek pracuje, a začal jeho šéfovi posílat lživé anonymní zprávy, které měly vést k tomu, aby Mirek přišel o práci. Jindy zase Mirek přišel ke svému autu a všechny čtyři kola byla propíchnutá. Poté na dveřích našel škrábance od klíčů. Jasně, to mohl udělat kdokoliv, ale vzhledem k okolnostem, nám pachatel byl celkem jasný. Později Mirek zase našel dveře od svého bytu posprejované černými nápisy. Vrcholem všeho bylo, když opilý Radim narazil na Mirka v hospodě, kde ho napadl pěstmi a robil mu nos a roztrhl obočí.

To už jsem nevydržela a hysterickou scénu jsem ztropila. Myslím, že jsem vydržela dost, ale Radim se prostě choval jak rozmazlené děcko, kterému sebrali hračku. A to nemluvím o tom, že mému příteli způsobil škody na majetku i na zdraví. Po tomto incidentu se Radim úplně odmlčel a nekomunikoval ani ohledně dětí, které vyzvedávala a vracela jen Petra. A situace se nezměnila dodnes, i když je to už téměř rok. Radim se mnou mluví, jen když je to bezpodmínečně nutné a týká se to dětí. O setkání s Mirkem, který je ochotný se přes incident přenést, stále nechce ani slyšet, před dětmi ho pomlouvá a mně vyhrožuje, že mi potomky sebere, pokud je nechám se s Mirkem vídat. Opravdu nevím, co mám dělat…

Doporučujeme

Články odjinud